BCM Danzio, calificată matematic în play-off


BCM Danzio a obținut o victorie prețioasă în această după-amiază, împotriva celor de la CSM București Sportul Studențesc, și își asigură și din punct de vedere matematic prezența în play-off. „Panterele roz” au reușit cel mai bun joc al lor din retur, tranșând partida la o diferențăde 23 de puncte.

BCM Danzio a reușit să-și asigure clasare în primele 8, după victoria surprinzătoare, prin prisma diferenței finale, în fața celor de la CSM București Sportul Studențesc. Echilibrul dintre cele două echipe nu s-a menținut decât în primul sfert, „panterele roz” luând însă o opțiune serioasă la victorie până la pauza mare.

După 16-16 la finele primului sfert, în care ambele formații s-au succedat la conducere, BCM Danzio a reușit poate cele mai bune 10 minute din acest sezon, în care au marcat 31 de puncte, încasând doar 16. La pauza mare, tabela din sala „Constantin Jude” indica 47-32, o diferență așadar mai mare decât cea cu care timișorencele cedau în tur la București (56-70).

În partea a doua, BCM Danzio a menținut ștacheta sus și s-a distanțat treptat, asigurându-și o victorie fără emoții. La finele sfertului 3, diferența crescuse cu doar o lungime (61-45), însă galopul de sănătate din ultimele 10 minute le-au asigurat bănățencelor un succes la 24 de puncte.

Tiffany Brown a reușit un joc de excepție, încununat cu 31 de puncte. Americanca a fost urmată de Pesovic – 20, Fodor – 8, Maric – 5, Thompson – 5, Vuksic – 4, Stoiedin – 4, Kilin – 4 și Haas – 3.

„O victorie ce ne asigură prezența în play-off, și care ne dă un avânt chiar și pentru locul 7. Nu a fost neapărat vorba despre o revanșă, după înfrângerea din tur. Am încercat doar să ne facem jocul nostru, să ne impunem și să ne îndeplinim unul dintre obiectivele noastre. Fetele au făcut un meci foarte bun, această muncă se datorează în totalitate muncii lor, iar faptul că au reușit astăzi o prestație bună, nu poate decât să mă bucure, după înfrângerile cu Alexandria de acasă și de la Târgu Mureș”, a declarat la final antrenorul celor de la BCM Danzio, Dan Ionescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply