BC Timișoara a „stins” rapid Farul


BC Timișoara n-a avut emoții în ultimul joc de campionat din 2012. „Leii din Banat” au trecut cu 97-79 de penultima clasată, Farul Constanța, la capătul unui joc în care Srdjan Jovanovic și-a utilizat toți jucătorii înscriși pe foaie.

BC Timișoara a ajuns la patru victorii consecutive în campionat după meciul cu Farul Constanța. Formația de la malul mării, pregătită de fostul mare internațional Costel Cernat, a opus o bună rezistență în multe momente ale jocului, dar chiar și așa n-a pus în niciun momentîn pericol victoria Timișoarei.

BC Timișoara a avut un ecart de șapte puncte la finele primului sfert (28-21), pentru ca la pauza mare, tabela din „Constantin Jude” indica 50-39 în favoarea gazdelor. Raporturile de forțe au fost aceleași și în cea de-a doua jumătate, asta deși Srdjan Jovanovic a început deja să își arunce în luptă și jucătorii utilizați mai puțin în acest sezon. Să menționăm că „Leii din Banat” au abordat ultimele două minute cu un „5” 100% românesc, format din Zoran Milencovici, Georgian Păun, Ionel Dodoc, George Toth și Dan Păltinișanu.

Zlatko Jovanovic a fost, din nou, cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 22 de puncte, urmat de Popescu – 18, Archie – 17, Sarovic – 15, Djerasimovic – 9, Jelenic – 5, Toth – 3, Dodoc – 3, Milencovici – 2, Căpușan – 2 și Păltinișanu – 1. De partea cealaltă, Dragan petronic s-a remarcat cu 18 puncte.

Reacții la cald

„Știam încă dinainte de meci că suntem mai puternici decât Constanța, mai ales aici, pe terenul nostru. De aceea, am vrut să nu le dăm nicio șansă, pentru a nu risca sub nicio formă pierderea acestei victorii. În prima jumătate, n-am jucat bine defensiv, însă pe partea ofensivă ne-am descurcat destul de bine, dar după pauză lucrurile s-au schimbat și am jucat mult mai bine. Mă bucur că am avut ocazia să le dau minute tuturor jucătorilor de pe bancă”. (Srdjan Jovanovic, antrenor BC Timișoara)

„Au fost momente în care jocul a fost echilibrat, am reușit să jucăm destul de bine în apărare, iar pe atac am reușit să-i și dominăm cu Șenai. N-am reușit să-l blocăm pe Jovanovic, un jucător bun. Timișoara are oricum jucători valoroși, mult mai valoroși decât ai noștri. În schimb, noi suntem o echipă în formare și încercăm să devenim din ce în ce mai competitivi”. (Costel Cernat, antrenor Farul Constanța)

About Gabriel Toth

Leave a Reply