BC Timișoara vrea să se reabiliteze după eșecul de la Mediaș

DSC_9140 (Medium)BC Timișoara va încerca vineri să le demonstreze fanilor săi că eșecul de la Mediaș, din runda trecută, a fost doar un accident. Echipa s-a pregătit în această săptămână cu o presiune suplimentară pe umeri, după înfrângerea de pe Târnava Mare, însă antrenorul Dragan Petricevic consideră că dacă jucătorii săi nu fac față și factorilor de stres, și-au greșit meseria.

BC Timișoara s-a întors săptămâna trecută înfrântă de la Mediaș, acolo unde, conform calculelor hârtiei, era loc de o victorie. Un eșec ce a apăsat greu pe umerii „leilor”, care sunt obligați să învingă Craiova vineri seară, atât pentru a rămâne în obiectiv, cât și pentru a se reabilita în fața publicului.

„Era o partidă dificilă și dacă reușeam să învingem la Mediaș. Dar acum e și mai grea. Trebuie cu toții să înțelegem că, pe lângă presiunea rezultatelor, cauzată de așteptările foarte mari de la această echipă, ne-am creat o presiune în plus cu această înfrângere și trebuie să învățăm să jucăm cu ea. În sport, dacă ai valoare, trebuie să știi să gestionezi și presiunea. Dacă nu știi, există și alte meserii. Pentru jucătorii noștri e cam greu să se angajeze la chioșc, pentru că sunt înalți și nu știu dacă pot intra. Am fi avut șansa să abordăm meciul cu Craiova cu un plus de moral, dar n-am fost capabili să ne întoarcem cu puncte de la Mediaș”, a declarat Dragan Petricevic.

Antrenorul lui BC Timișoara îi asigură pe fani că toți jucătorii se pregătesc serios și spune că ar fi păcat ca timișorenii să își piardă încrederea în echipă. „Nimeni nu e neserios în acest club. Nu stăm și facem grătare la antrenament sau alergăm cu muzica dată la maximum. Ne pregătim cât se poate de serios, facem ședințe video, analize. Eu sunt antrenor, oameni buni. Când mi-am ales această meserie, mi-am pregătit două geamantane, pe care le căram permanent. Acesta e lucrul cu care noi trăim. Dar la Timișoara ar fi păcat ca oamenii să își piardă încrederea în echipă. Eu de când am revenit, am vrbit despre stabilitate, calm și răbdare, lucruri pe care le consider a fi rețeta unui succes”, a mai spus Petricevic.

„O mașină de puncte, care funcționează pe baterie, curent și energie solară”

Adversarul de vineri al lui BC Timișoara e SCMU Craiova, o grupare cu adevărat incomodă, care dispune de o serie de jucători experimentați, dar și de doi foști jucători ai „leilor”, Dragoș Andrei și Cătălin Petrișor. Dragan Petricevic a vorbit despre gruparea din Bănie, realizându-i lui Zoran Krstanovic o descriere în stilul său caracteristic.

„Craiova e un adversar foarte dificil. Vin cu doi foști jucători ai noștri, Dragoș Andrei și Cătălin Petrișor, care vor juca motivați în fața fostei lor echipe, e și firesc. Îl mai au pe Zoran Krstanovic, care e efectiv o mașină de puncte, care funcționează de ani de zile și pe baterie, și pe curent și pe energie solară. La el nu contează, dacă se oprește curentul, are suficientă energie pentru a continua. Tot la Craiova joacă unul dintre cei mai spectaculoși jucători din campionat, Burreau”, a spus Petricevic.

E un campionat nebun

Căpitanul lui BC Timișoara, Zlatko Jovanovic, speră ca el și colegii săi să obțină victoria în meciul de vineri deși, la rândul său, admite că nu va fi deloc ușor în fața Craiovei.

„Cum am tot spus, e un campionat nebun. Trebuie să ne pregătim bine, să începem bine meciul. Craiova e oi echipă serioasă, cu jucători experimentați, care au înregistrat deja victorii în deplasare, la Târgu Mureș și Târgu Jiu”, a spus Zlatko Jovanovic.

Partida BC Timișoara – SCMU Craiova se va disputa vineri, de la ora 18, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply