BC Timișoara, sub așteptări la Mediaș

bc timișoara jovanovicBC Timișoara a suferit sâmbătă seară o înfrângere ce ar putea cântări greu în economia clasamentului, pe terenul lui Gaz Metan Mediaș. Formația de pe Târnava Mare s-a impus cu 84-80, la capătul unui meci pe care l-a condus încă din debut.

BC Timișoara nu a reușit să lege două succese consecutive, deși conform calculelor hârtiei îi era la îndemână acest lucru. După victoria clară de săptămâna trecută, cu BC Mureș, alb-violeții s-au deplasat la Mediaș, pe terenul unei echipe ce nu se mai află la nivelul din sezoanele trecute, din cauza problemelor financiare. Cu toate acestea, timișorenii se întorc învinși din Ardeal, bifând al treilea insucces stagional.

Gazdele au început meciul în forță, conducând la o diferență de 10 puncte după primul sfert, 25-15. BC Timișoara a reușit să reducă din handicap până la pauza mare, atunci când trupa lui Ovidiu Teleabă conducea cu 4 puncte, 44-40. Timișorenii n-au reușit să întoarcă însă în favoarea lor soarta meciului nici la reluare, medieșenii conducând la cinci lungimi după sfertul 3, 66-59, pentru ca tabela să fie oprită la 84-80.

Americanul Kelvin Lewis a fost cel mai bun marcator al meciului de la Mediaș, cu 21 de puncte, de la BC Timișoara mai remarcându-se Vladimir Tica, cu 17 puncte și Zlatko Jovanovic, cu 16. Bănățenii au mai marcat prin Persic 10, Pesic 8, Popescu 6 și Manigat 2. De partea cealaltă, Marko Durkovic a pus cele mai multe puncte pe tabelă pentru Mediaș, 19, urmat de Navickas, cu 18, și Pustahvar, cu 17.

„Este o victorie meritată a gazdelor. Am avut șanse de revenire, dar la cum am jucat nu meritam să învingem. Am făcut greșeli la faze din jocul Mediașului pe care le-am studiat toată săptămâna, mai ales greșeli defensive. La 72-72, nu am respectat ceea ce am stabilit la timeout și Gazul s-a desprins din nou. Așa cum spuneam și înainte de meci, Mediașul este o echipă care joacă lejer, fără presiune și a avut iarăși câștig de cauză”, a declarat antrenorul lui BC Timișoara, Dragan Petricevic, pentru site-ul oficial al clubului.

Tehnicianul bosniac a vorbit și despre unele măsuri ce s-ar putea lua în urma acestei înfrângeri, dar spune că mai întâi va face o analiză detaliată a celor petrecute.

„E prea la cald ca să pot ști exact dacă este vorba de atitudine sau lipsă maximă de concentrare, mai ales în apărare. Orice ar fi, nu avem scuze. Este o înfrângere care deocamdată nu cântărește greu și depinde de noi să nu ajungă să cântărească greu, dar nu aveam voie să pierdem aici. Până acum, nu toți jucătorii au înțeles obiectivele acestui club. Luni, o să fac o analiză detaliată și, dacă este cazul, voi lua măsuri”, a mai spus Petricevic.

Următorul joc al lui BC Timișoara e programat vineri, de la ora 18, atunci când alb-violeții vor primi vizita lui SCMU Craiova.

About Gabriel Toth

Leave a Reply