BC Timișoara speră să încheie semifinala în 3 meciuri

„Leii din Banat” mBC Timisoaraerg la Cluj cu un avantaj consistent, 2-0 la general, asupra campioanei en titre, U Mobitelco. Timișorenii nu s-au relaxat după cele două victorii de săptămâna trecută, de pe teren propriu, și sunt hotărâți să câștige primul meci din Ardeal, programat mâine seară, în sala „Horia Demian”.

Tehnicianul Predrag Badnjarevic i-a avertizat pe elevii săi, de-a lungul săptămânii, că acest 2-0 nu le garantează calificarea în ultimul act al Diviziei A. Tehnicianul sârb e mulțumit de faptul că jucătorii i-au recepționat mesajul și nu s-au relaxat la antrenamentele premergătoare deplasării la Cluj. „Avem un avantaj consistent dar, așa cum am mai spus, califcarea nu e jucată. Știm unde mergem, știm cu cine jucăm, știm ce public au cei de la Cluj și ne vom pregăti ca atare. Trebuie să găsim o modalitate să-i învingem acolo. Știm că nu va fi ușor, dar am demonstrat că putem să jucăm foarte bine. Băieții au înțeles că treaba lor nu s-a terminat. N-am sesizat vreo relaxare printre ei la antrenamente”, a declarat Badnjarevic, înaintea jocul de la Cluj.

Unul dintre jucătorii-cheie ai timișorenilor, Dominique Archie, consideră că meciul de mâine seară va fi mult mai greu pentru clujeni, chiar și în condițiile în care vor avea publicul de partea lor. „Sper să jucăm așa cum știm, poate ceva mai bine în defensivă. Cei de la Cluj în mod cert nu-și doresc să iasă din competiție și sunt sigur că vor face totu posibilul să ne învingă. Știu că și acolo publicul crează o atmosferă frumoasă, dar acest lucru poate pune presiune în plus pe echipa lor, deoarece spectatorii se vor aștepta să ne învingă. În acest moment, presiunea e pe ei, nu pe noi”, a spus Archie.

Cuic revine în sala care l-a idolatrizat

Meciul de mâine va avea o conotație aparte pentru Branko Cuic. Campion în sezonul trecut cu U Mobitelco, actualul baschetbalist al Timișoarei va reveni în sala în care s-a consacrat în baschetul românesc, cu gândul de a-și scoate din competiție fosta echipă. „Clujul e campioana țării și cu siguranță își dorește să întoarcă scorul general. Noi suntem însă în formă, avem mare încredere în forțele noastre și mergem la Cluj să câștigăm primul meci. În opinia mea, va fi mai ușor pentru noi acest prim meci, dar trebuie să fim la fel de concentrați ca și la meciurile de la Timișoara. Am fost foarte emoționat la primul meci pe care l-am jucat la Cluj, în toamnă, iar asta s-a văzut și în modul în care am evoluat, adică foarte slab. Însă acum sunt pregătit psihic, foarte concentrat și voi lăsa emoțiile deoparte. Am petrecut 4 ani frumoși la Cluj, am câștigat campionatul acolo, iar asta va rămâne întotdeauna în sufletul meu. Însă acum îmi doresc foarte mult să câștig, ca să încheiem această semifinală în 3 meciuri”, a spus Cuic, cel care a petrecut patru sezoane la U Mobitelco.

Partida U Mobitelco – BC Timișoara se va disputa mâine, de la ora 20, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3. Dacă va mai fi cazul, meciul 4 se va desfășura duminică, la o oră ce încă nu a fost anunțată.

About Gabriel Toth

Leave a Reply