BC Timișoara și-a completat „colecția” de americani cu Devan Downey


BC Timișoara a anunțat astăzi ultimul transfer permis de regulament pentru actuala ediție de campionat. „Leii din Banat” l-au semnat pe americanul Devan Downey, un conducător de joc în vârstă de 26 de ani, aflat în 2010 în atența formației de NBA Sacramento Kings.

BC Timișoara a apelat și la cel de-al doilea extratransfer, asigurându-și serviciile unui conducător de joc american, Devan Downey. În vârstă de 26 de ani, acesta a evoluat în prima parte a actualului sezon în Kosovo, la ocupanta locului secund din campionat, Sigal Pristina. În ultimii 3 ani a traversat la propriu Bătrânul Continent, trecând pe la turcii de la Antalya BSB, croații de la KK Zadar, francezii de la Chorale Roanne și belgienii de la RBC Veviers-Pepinster. De asemenea, în prima parte a anului trecut, a evoluat la Fort Wayne Mad Ants, în NBA Development League.

După ce a evoluat în NCAA la Cincinatti și South Carolina, Devan Downey și-a încercat norocul și în cea mai importantă competiție baschetbalistică a lumii, NBA, participând fără succes la draft-ul din 2010, vară în care a evoluat pentru Sacramento Kings.

Devan Downey a ajuns astăzi la Timișoara, însă nu va face parte din lotul pentru partida de miercuri, ora 18, cu BC Perla Harghitei. Debutul său s-ar putea produce însă duminică, atunci când „Leii din Banat” primesc vizita revelației SCMU Craiova.

About Gabriel Toth

Leave a Reply