BC Timișoara se impune fără drept de apel la Cluj

bc timișoara lewisBC Timișoara a câștigat categoric meciul susținut astăzi, la Cluj, în compania nou-promovatei Universitatea, cu scorul de 96-68. Partida care a deschis etapa a X-a a Ligii Naționale de baschet masculin a fost dominată din primul și până în ultimul minut de alb-violeți, la care a debutat și noua achiziție, Radenko Pilcevic, jucător sosit de la BCMU Pitești.

BC Timișoara și-a propus să își facă meciul cât mai ușor la Cluj, astfdel că la finele primului sfert avea deja un avans considerabil față de tânăra grupare ardeleană, 32-17. Bănățenii și-au mărit cu încă un punct ecartul până la pauza mare, atunci când tabela indica 49-33 în favoarea baschetbaliștilor echipați în alb și violet. Situația nu s-a schimbat cu nimic după reluare, BC Timișoara continuând să își domine cu autoritate adversarul. După trei sferturi, diferența avea să crească la 24 de puncte (78-54), pentru ca la final, să se înregistreze 96-68 pentru băieții lui Dragan Petricevic, care iau o gură importantă de aer în perspectiva programului dificil de la finalul anului.

Toți jucătorii lui BC Timișoara înscriși pe foaia de joc au marcat astăzi, cel mai prolific fiind Milos Pesic, cu 20 de puncte. L-au urmat Jovanovic 18, Popescu 13, Persic 12, Milencovici 8, Pilcevic 8, Lewis 7, Toth 6, Stăncuț 2 și Covaciu 2. De partea cealaltă, Kyosev a adus cele mai multe puncte pentru Universitatea, 11, urmat de Lazăr, cu 10 puncte.

Să mai spunem că din formația timișoreană au lipsit Vladimir Tica și Jahenns Manigat, ambii menajați din cauza unor mici probleme medicale. În plus, nu a efectuat deplasarea nici nou-venitul Alin Zaharie, româno-italianul fiind în așteptarea cărții verzi.

About Gabriel Toth

Leave a Reply