BC Timișoara scapă printre degete victoria la Oradea

wm_baschet_bc_timisoara_oradeaTS039TS (Small)
BC Timișoara a fost la un pas de a se relansa în lupta pentru play-off, în duelul vestic, de la Oradea. Alb-violeții au condus ostilitățile din start și până spre final, în vreme ce bihorenii s-au aflat o singură dată în avantaj și au câștigat. S-a încheiat 59-58 pentru formația lui Cristian Achim, la capătul unui joc extrem de tacticizat și de fragmentat.

BC Timișoara a început ca din pușcă duelul de la Oradea, având 5-0 după primele atacuri. Deși bihorenii au restabilit rapid egalitatea, tot oaspeții au fost cei ce au controlat ostilitățile. Jovanovic& co. s-au desprins chiar la zece lungimi, diferență păstrată până la finele primului sfert, 20-10. La începutul celui de-al doilea act, baschetbaliștii lui Achim păreau să își revină, însă veteranul Flavius Lăpuște le-a tăiat elanul, prin cele trei „trițe” consecutive, care au urcat scorul de la 21-26 la 21-35. La pauză, alb-violeții aveau 13 puncte în fața formației gazdă (39-26), un avantaj deloc liniștitor pentru partea secundă.

După reluare, orădenii au început cursa de urmărire, reușind, până la finele sfertului 3, să remonteze aproape jumătate din handicap, 44-51. Apărarea agresivă așezată de Cristian Achim le-a pus însă mari probleme timișorenilor, care în primele șapte minute ale ultimului sfert, nu marcaseră decât 2 puncte. Au fost atacuri pierdute, unul după altul, în mare parte pe abatere de 24 de secunde, baschetbaliștii lui Dragan Petricevic părând secătuiți de orice brumă de inspirație în faza de construcție.

Finalul a fost realmente incandescent. Orădenii le-au suflat în ceafă oaspeților, diferența dintre cele două formații ajungând la un punct, cu două minute înainte de final. Zlatko Jovanovic păruse să-și mai dezmorțească echipa, cu 1:02 minute rămase pe ceas, printr-o „triță” care a urcat scorul la 58-54, dar totul s-a dovedit insuficient în final. Denison a reușit rapid un coș cu fault, diferența revenind la un punct. Timișoara irosește apoi un nou atac, Oradea contraatacă, iar Subotic marchează spectaculos, prin slam-dunk, pe pătrunderea lui Franklin, ducându-și echipa pentru prima oară în avantaj, cu șapte secunde înainte de final.

Dragan Petricevic a solicitat time-out, le-a cerut elevilor săi să caute o cale pentru o aruncare deschisă. Zis și făcut, însă Gacesa n-a nimerit ținta, spre bucuria baschetbaliștilor orădeni și a spectatorilor din sala „Antonio Alexe”. S-a încheiat 59-58, iar BC Timișoara se îndepărtează tot mai mult de play-off.

Căpitanul Zlatko Jovanovic a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 25 de puncte, urmat de Fenn 9, Lăpuște 9, Conley 8 (plus 15 recuperări), Gacesa 4, Toth 2 și Vasojevic 1. De partea cealaltă, Subotic a pus 16 puncte în contul Oradiei, urmat de Denison, cu 11.

About Gabriel Toth

Leave a Reply