BC Timișoara respiră: 90-77 cu U Mobitelco Cluj

1966703_564299856999774_2035984799_n
BC Timișoara își menține vii speranțele pentru a mai prinde in extremis play-off-ul, prin victoria de astăzi, 90-77 cu U Mobitelco Cluj. Ardelenii pun astfel punct unui șir de nouă succese consecutive, ultimul eșec al trupei lui Dorin Pintea consemnându-se în urmă cu trei luni.

BC Timișoara continuă să spere la play-off, după succesul de astăzi, cu U Mobitelco Cluj. A fost un meci pe care bănățenii l-au început timid, însă l-au încheiat în stil mare, punctul forte al trupei lui Petricevic fiind aruncările din spatele liniei de 6.75. Alb-violeții au marcat nu mai puțin de 16 „trițe”, jumătate dintre acestea venind pe mâna lui Zlatko Jovanovic, unic integralist al gazdelor și principal furnizor în ofensivă.

Oaspeții au condus după primul sfert, cu 20-14, însă Dragan Petricevic a citit rapid jocul și și-a pus echipa pe picioare, timișorenii reușind să întoarcă rezultatul până la pauza mare, atunci când tabela sălii „Constantin Jude” indica 43-37. Diferența de șase puncte s-a menținut și după sfertul 3, unul în care ambele combatante au marcat câte 20 de puncte, pentru ca apoi ecartul să se mărească considerabil în actul decisiv. De altfel, bănățenii au început sfertul 4 cu un „run” de 10-0, care a dus scorul la 73-57 după nici trei minute de la reluarea jocului. Totuși, finalul nu a fost lipsit de emoții, clujenii reușind să se apropie la doar șase puncte cu 80 de secunde rămase pe ceas. Jovanovic a adus însă liniștea, cum altfel decât printr-o „triță”, specialitatea casei în această seară.

Zlatko Jovanovic a fost MVP-ul partidei, căpitanul lui BC Timișoara totalizând 32 de puncte în disputa de astăzi. L-au urmat Conley 21, Lăpuște 12, Gacesa 8, Radulovic 6, Lee-Ingram 5, D. Andrei 3 și Petrișor 3. U Mobitelco a punctat cel mai mult prin fostul component al Timișoarei, Branko Cuic, autor a 23 de puncte, urmat de Hargrove 15, Silvășan 14, Lalovic 9, Baciu 6, Medvedj 4, Westbrook 4 și Kuburovic 2.

Victoria cu U Mobitelco constituie o importantă gură de oxigen pentru timișoreni și poate reaprinde speranța calificării pe muchie de cuțit în play-off. Alb-violeții mai au patru meciuri până la finele sezonului regulat, în această ordine: Atlassib Sibiu (deplasare), Timba (acasă), SCMU Craiova (deplasare), Gaz Metan Mediaș (acasă). De partea cealaltă, clujenii simt gustul amar al succesului după nu mai puțin de 90 de zile. Ultima înfrângere a „Șepcilor roșii” s-a înregistrat pe 7 decembrie, 91-98 în deplasarea de la Târgu Mureș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply