BC Timișoara pierde manșa tur de la Ploiești! Calificarea se joacă pe Bega

DSC_7122 (Medium)BC Timișoara a pierdut meciul susținut aseară la Ploiești, 77-85 în fața celor de la Asesoft, în manșa tur a sferturilor de finală din Cupa României. Prahovenii s-au distanțat în sferturile 2 și 3, în timp ce primul și ultimul act s-au încheiat la egalitate.

„Dubla” dintre BC TImișoara și CSU Asesoft Ploiești din Cupa României ar fi trebuit să se dispute la începutul lui 2015. La vremea respectivă, prahovenii au cerut însă amânarea celor două întâlniri, ei fiind angrenați încă în FIBA EuroCup. Prima manșă, disputată pe terenul campioanei, ieri seară, le-a revenit elevilor lui Dado Arnautovic. Cu toate acestea, calificarea se va decide săptămâna viitoare, pe Bega.

Primul sfert s-a disputat sub semnul echilibrului și s-a încheiat cu 16-16. Prahovenii au luat avans până la pauza mare, 37-34, reușind apoi să își mărească ecartul în sfertul 3 – cel ce s-a dovedit decisiv și la finele căruia se înregistra o diferență de 8 puncte, 67-59. Asesoft și-a păstrat intactă distanța după ultimul sfert și ia prima opțiune la calificarea în Final 4.

Căpitanul Zlatko Jovanovic a fost din nou principalul marcator al lui BC Timișoara, cu 24 de puncte, urmat de Popescu 12, Persic 11, Pesic 10, Pilcevic 8, Milencovici 5, Tica 5 și Toth 2. De partea cealaltă, Zigeranovic a pus cele mai multe puncte pe tabelă pentru Asesoft, 20, urmat de Pelekanos 17, Runkauskas 16 și Flowers 15.

Manșa decisivă pentru calificarea în Final 4 va avea loc marțea viitoare, în sala „Constantin Jude”. Până atunci, BC Timișoara va mai disputat un joc în campionat, tot pe teren propriu, în compania formației CSM Oradea. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 18.

About Gabriel Toth

Leave a Reply