BC Timişoara, pentru a şasea oară învingătoare în derby-ul oraşului

timba bctBC Timişoara s-a impus duminică seară, în cel de-al şaselea episod al derby-ului local cu Timba din Liga Naţională. Deşi era de aşteptat ca „urşii” să ofere o replică mai consistentă vecinilor de sală, dat fiind şi jocul bun prestat în ultima perioadă, alb-violeţii lui Dragan Petricevic nu au avut nicio emoţie în a-şi adjudeca victoria, diferenţa finală, de 15 puncte, fiind grăitoare: 90-75.

În urma prestaţiilor bune din ultima parte a turului, şi chiar în „tripla” cu Piteştiul, Timba se anunţa a fi, în sfârşit, un oponent pe măsura lui BC Timişoara. „Urşii” nu au scăpat însă nici în 2015 de problemele de lot, nefiind nici de această dată vorba despre accidentări. Konstantyn Glazyrin îşi întârzie revenirea în ţară, ucraineanul fiind în continuare în aşteptarea vizei pentru România. O absenţă care s-a simţit din plin în primele patru meciuri din 2015, jucătorul ucrainean fiind chiar piesa în jurul căreia Bogdan Murărescu şi-a „finisat” restul angrenajului. La derby-ul cu BCT a lipsit şi americanul Larry Hall, nevoit să se întoarcă în ţara natală din cauza unor probleme personale.

În aceste condiţii, Timba nu a contat decât în debutul de meci – de altfel, singura perioadă când a condus – iar apoi la mijlocul sfertului 2, când a revenit la un punct în urma rivalei locale. BC Timişoara a mărit însă pasul pe finalul primei jumătăţi şi a intrat la pauza mare cu un avantaj de 10 puncte, 47-37. Alb-violeţii au rezolvat practic soarta jocului imediat după reluare, când diferenţa s-a mărit la 20 şi mai apoi chiar la 25 de puncte. În ultimele 10 minute, celor de la Timba nu le-a mai rămas decât să mai „ciuntească” din handicap, care a fost redus la -15, la expirarea celor 40 de minute de joc.

Considerată gază de această dată, BC Timişoara a marcat cele mai multe puncte prin căpitanul Zlatko Jovanovic, 23, urmat de Persic 16, Tica 16, Popescu 11. Pilcevic 8, Pesic 7, Manigat 5 şi Toth 4. De cealaltă parte, principalul marcator al lui Timba a fost pivotul Danilo Mijatovic, cu 21 de puncte, urmat de Reljic 15, Blunt 15, Miskovic 14, Mihuţi 2, Costa 2, Filip 2, Andrieş 2 şi Pătru 2.

Reacţii la cald

 „Vreau să îmi felicit jucătorii, pentru că astăzi, ca de fiecare dată când facem un meci buni în faţa propriilor suporteri, arătăm şi momente de joc frumos. Nu am avut niciun fel de emoţii în ceea ce priveşte deznodământul şi chiar mă bucur că la final băieţii au mai redus puţin motoarele. Sunt totul două echipe din Timişoara,m nu dorim să luăm nimănui din entuziasmul luptei. Dar timp de 35 de minute pot spune că am fost mulţumit pe deplin de ceea ce am arătat azi. Nu ştiu dacă Timba a fost obosită. Noi dacă pierdeam acest meci, nimeni n-ar fi înţeles că n-am mai jucat de 25 de zile un meci oficial. Iar presiunea a fost cu adevărat pe umerii noştri. Sala a fost aproape plină, ceea ce au fost pozitiv, dar cu siguranţă mulţi au venit cu gândul că se va produce o surpriză. Şi aşa e, oricine poate învinge pe oricine în acest campionat”. (Dragan Petricevic, antrenor BC Timişoara)

„A fost un meci în care nu am avut prea multe speranţe. N-am prea jucat nimic, acesta e adevărul. Am întâlnit o echipă foarte bună, care ne-a administrat o înfrângere foarte clară. Nu ştiu dacă puteam scoate mai mult astăzi, având în vedere situaţia în care am fost. E al patrulea meci în 12 zile, nu am fost nici în formulă completă, nu am dispus de un fundaş clasic. În apărare am făcut foarte multe greşeli, nu am avut timp să pregătim jocul, ceea ce am lucrat nu s-a prins de jucătorii noştri, astfel că am comis foarte multe greşeli. Ne era foarte greu să câştigăm astăzi. Hall se va întoarce zilele viitoare, a avut o problemă în familie şi a fost nevoit să plece. Urmează o pauză în calendar, care sper să ne ajute. Vom vedea ce se va întâmpla cu Glazyrin. Dacă vom reuşi să rezolvăm problema lui e bine, dacă nu, vom aduce alt jucător. Dar, din ce am înţeles, se va rezolva şi această problemă”. (Bogdan Murărescu, antrenor Timba)

About Gabriel Toth

Leave a Reply