BC Timișoara, la distanță egală de play-off și retrogradare! Urmează deplasarea la Dinamo

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

BC Timișoara traversează o formă bună în această primăvară. Elevii lui Nenad Mandic au acumulat șase victorii consecutive în grupa locurilor 7-12 din Liga Națională de baschet masculin și își doresc să continue trendul pozitiv și în ultimele trei partide rămase de disputat din această fază a întrecerii. Alb-violeții și-au pus în gând să obțină al șaptelea succes la rând mâine seară, la București, pe terenul lui Dinamo.

BC Timișoara se va afla mâine seară pentru a treia oară în 2016 față în față cu vechea rivală, Dinamo. Precedentele două întâlniri din acest an s-au disputat pe Bega, de fiecare dată învingătoare fiind formația alb-violetă. La 3 februarie, în sezonul regular, bănățenii se impuneau cu 82-77, recidivând și peste ceva mai mult de o lună, la 4 martie, în turul grupei 7-12, când au câștigat cu 91-85.

„Suntem în fața unei noi provocări și sper să putem continua seria victoriilor consecutive. Avem ritm și formă bună. Toți jucătorii sunt pregătiți pentru acest meci, chiar dacă sunt conștienți că va fi unul dificil și important pentru ambele echipe. Dinamo e o echipă solidă, cu jucători buni sub panou, dar și cu aruncători buni. Noi i-am bătut însă de două ori în acest an, la Timișoara, și cred că avem șansele noastre la București”, a declarat antrenorul Nenad Mandic.

Tehnicianul lui BC Timișoara se gândește, deocamdată, doar la disputa de mâine seară, din capitală, însă a admis că și următoarele două întâlniri, cea din weekend, de acasă, cu Energia Târgu Jiu, și cea de la Pitești, din ultima etapă, sunt la fel de importante.

„Întotdeauna meciul următor e cel mai important. Acum avem partida cu Dinamo și apoi celelalte două, care vor decide clasamentul final, importante și ele. Ne gândim în primul rând la ceea ce va fi la București. Există și unele mici accidentări, dar cred că toată lumea e pregătită să înfrunte Dinamo”, a mai spus Nenad Mandic.

În acest moment, BC Timișoara se află pe poziția a 10-a, la o distanță de două puncte atât de play-off, cât și de retrogradare. „Abia aștept să se încheie sezonul, pentru că avem o rotație scurtă. Dar asta nu înseamnă că nu îmi doresc să câștigăm toate cele trei meciuri rămase și să avem șanse de calificare în play-off. Pe de altă parte, din punct de vedere matematic, încă nu am scăpat de retrogradare. Dar e important că avem soarta în mâinile noastre, că nu depindem de nimeni și vom lupta pentru o clasare cât mai bună”, a mai afirmat Mandic.

Partida Dinamo București – BC Timișoara se va disputa mâine, de la ora 20, pe terenul formației din capitală.

About Gabriel Toth

Leave a Reply