BC Timișoara, la al treilea eșec din trei partide! „Shone” rămâne însă optimist

shone markovicBC Timișoara a suferit aseară cea de-a treia înfrângere din tot atâtea etape scurse din actuala ediție a Ligii Naționale. Alb-violeții au cedat cu 63-74 în disputa cu SCMU Craiova, de la sala „Constantin Jude”. Startul catastrofal de meci i-a urmărit pe bănățeni până la final, deși după pauza mare BCT a reușit să reducă semnificativ din handicap.

Tripleta „Shone” Markovic – Cristian Bota – Radenko Toroman a debutat cu o înfrângere pe banca lui BC Timișoara. Un eșec până la urmă scontat, având în vedere valoarea lotului Craiovei, dar și situația de la clubul de pe Bega, care tinde să devină din ce în ce mai apăsătoare.

Chiar dacă în final, alb-violeții au pierdută la o diferență rezonabilă, startul a fost extrem de greoi. În primele șase minute și jumătate, BC Timișoara n-a punctat decât o dată, prin Dalibor Djapa, care a reușit un coș de două puncte. În acest răstimp, oltenii au pus pe tabelă nu mai puțin de 23 de puncte. După primul sfert, Craiova conducea cu 26-10, oaspeții reușind să refacă până la pauza mare diferența de 22 de puncte: 46-24.

Alb-violeții au evoluat însă mult mai bine în cea de-a doua jumătate a meciului, reușind să-și adjudece ultimele două sferturi. Diferența finală a fost de 11 puncte în favoarea vizitatorilor, 74-63.

Dalibor Djapa a fost principalul marcator al bănățenilor, cu 14 puncte, urmat de Smith 13, Petrișor 9, Reljic 9, Popa 9, Milencovici 5, Jelenic 3 și Toth 1. De partea cealaltă, Milivoje Bozovic a încheiat cu 20 de puncte pentru Craiova, urmat fiind de Burlacu 16, Micic 14, Johnson 11, Durasovic 5, Popescu 5 și Grubor 3.

„Am respectat echipa Craiovei din toate punctele de vedere. S-a văzut că în prima parte băieții au avut emoții, atunci când se înregistra 23-2, o diferență mult prea mare. Treptat, au fost mai exacți în apărare, iar jocul a devenit așa cum trebuia să fie încă de la început. Nu sunt fericit cu acest rezultat, dar pot să spun că sunt mulțumit de modul în care am jucat în repriza a doua. Avem nevoie de timp, iar acum trebuie să ne concentrăm asupra deplasării de la Galați, un meci foarte important pentru noi”, a declarat la final Nenad Markovic, cel ce a fost responsabil cu schimbările și indicațiile pe perioada time-out-uriolor.

Deși nici discuția de ieri, din Consiliul Local, nu rezolvă problemele clubului, în condițiile în care după noua modalitate de finanțare nu se pot plăti salarii din bugetul local, „Shone” rămâne optimist în ceea ce privește viitorul clubului. „Eu sunt optimist, dar acest lucru nu depinde de mine. Așteptăm să se rezolve ceva, pentru că Timișoara merită să fie competitivă în fiecare sport”, a mai spus Markovic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply