BC Timișoara l-a achiziționat pe Andrei Căpușan


BC Timișoara continuă să miște pe piața transferurilor. „Lei din Banat” și-au asigurat serviciile lui Andrei Căpușan, proaspăt campion cu Asesoft Ploiești.

BC Timișoara transferă de la campioană. Gruparea de pe Bega a anunțat semnarea lui Andrei Căpușan, baschetbalist ce a devenit în această vară campion cu Asesoft Ploiești, după o finală câștigată tocmai în fața noii sale echipe.

Căpușan va împlini 29 de ani la 14 noiembrie și poate acoperi posturile 3 și 4. Anul trecut, la Ploiești, a avut medii de 7,5 puncte și 3,6 recuperări pe meci. De asemenea, noul jucător al Timișoarei se află în circuitul echipei naționale.

„Am promis că mai aducem un jucător român de valoare și iată că ne ținem de promisiune. Căpușan poate fi un mare câștig pentru echipa noastră, pentru că are calități fizice bune și experiență. Sper să se încadreze repede în lotul nostru, astfel încât să dispunem sezonul viitor de o rotație cât mai lungă”, a declarat președintele Leontin Demaio, pentru site-ul oficial al clubului.

Andrei Căpușan continuă tradiția baschetbalistică a familiei, tatăl său, Virgil, fiind unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut România. Proaspătul „leu” a mai evoluat în SUA, pentru Lafayette University, iar în campionatul intern a trecut pe la CS Otopeni, Energia Rovinari, BC Mureș și Asesoft.

Căpușan a mai fost aproape de BC Timișoara la mijlocul ediției 2010/2011, însă atunci n a ajuuns la un acord cu condcerea clubului bănățean, ajungând în cele din urmă la Târgu Mureș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply