BC Timișoara își revine pe final la Giurgiu


BC Timișoara a obținut o importantă victorie la Giurgiu, scor 79-68 , după un meci în care a avut din nou suișuri și coborâșuri. Deși a dominat clar prima jumătate a meciului, trupa bănățeană s-a văzut apoi ajunsă din urmă și chiar condusă de către gruparea gazdă, însă Srdjan Jovanovic a reușit să-și readucă elevii pe linia de plutire în minutele de final.

Timișorenii au început excelent partida de la malul Dunării, iar după primul sfert aveau deja un avans consistent, 25-11. Până la pauza mare, alb-violeții și-au continuat jocul bun, reușind să-și mărească ecartul cu încă trei lungimi, scor 48-31, în momentul intrării la cabine. BC Timișoara n-a mai reușit să mențină același ritm în cea de-a doua jumătate a meciului, iar giurgiuvenii au recuperat puțin câte puțin din handicap. La finele sfertului 3, „Leii din Banat” mai aveu 6 puncte în fața gazdelor (56-50), pentru ca începutul ultimului act să-i găsească conduși. În cele din urmă, Srdjan Jovanovic a reușit să-și redreseze corabia și să obțină o victorie muncită, dar extrem de importantă în economia clasamentului.

Principalele guri de foc pentru BC Timișoara au fost Robert Sarovic, cu 23 de puncte și Marko Djerasimovic, cu 22, ambii având 100% la aruncările de la distanță (4 din 4, respectiv 3 din 3). Pe lista marcatorilor s-au mai inscris Johnson – 10, Căpușan – 6, Popescu – 6, Jovanovic – 5, Archie – 5, Jelenic – 2. De partea cealaltă, Burrell a reușit 18 puncte, secondat de colegul său, Petty, cu 16.

About Gabriel Toth

Leave a Reply