BC Timișoara își măsoară forțele cu o viitoare adversară din campionat

12003178_852899681473122_3159808564888687459_nBC Timișoara va disputa mâine seară un nou amical în sala „Constantin Jude”. Alb-violeții vor fi vizitați de Phoenix Galați formație nou-promovată în Liga Națională de baschet masculin. Acesta va fi al doilea meci de verificare susținut în fața propriului public de alb-violeți și al optulea din această pauză competițională.

BC Timișoara va evolua mâine seară din nou în fața suporterilor proprii. Elevii lui Dragan Petricevic își vor măsura forțele cu o viitoare adversară din campionat, Phoenix Galați, formație nou-promovată pe prima scenă.

Inițial, jocul de mâine ar fi trebuit să se desfășoare cu porțile închise. Interesul major manifestat de iubitorii baschetului din Timișoara la meciul de prezentare de luni, cu Steaua Roșie Belgrad, i-a convins pe membrii staff-ului tehnic să permită accesul spectatorilor și la această partidă. Abonații BC Timișoara își vor putea ocupa locurile rezervate și la acest meci, intrarea fiind liberă de la rândul al cincilea în sus.

Phoenix Galați a promovat în vara acestui an în prima divizie, readucând orașul de la Dunăre în elită după o absență de un deceniu și jumătate. În 2000, CSU Galați reușea să se mențină în primul eșalon, însă din cauza lipsei resurselor financiare, echipa nu s-a mai înscris la startul campionatului următor. Artizanul performanței din acest an e Florin Nini, antrenor ce are la activ alte două promovări în Liga Națională cu fosta echipă a Galațiului, în 1997 și 1999. Să mai spunem că la Phoenix Galați a ajuns în această vară unul dintre cei mai importanți jucători pentru baschetul timișorean din ultimul deceniu, Milos Pesic.

Pentru BC Timișoara, jocul cu Phoenix Galați va fi al optulea din această pauză competițională și primul în fața unei viitoare adversare din întrecerea internă. Până acum, alb-violeții au fost învinști de trei ori, însă de fiecare dată de o campioană națională: 69-80 de laureata din Slovacia, MBK Rieker Komarno, 78-81 în fața campioanei Austriei, Gussing Knights și, luni, în sala „Constantin Jude”, 58-71 în fața deținătoarei titlului din Serbia, Crvena Zvezda. Alb-violeții au obținut patru victorii în pre-sezon în fața echipelor Proleter Naftagas Zrenjanin (89-67), Patrioti Levice (77-65), Oberwarth Gunners (78-70) și Furstenfeld Panthers (77-75).

Meciul de pregătire dintre BC Timișoara și Phoenix Galați va avea loc mâine seară, de la ora 19, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply