BC Timișoara își întrerupe șirul victoriilor, după o dispută strânsă cu Dinamo

©  Emanuel Titus Iliesi

Slobodan Dundjerski a fost greu de oprit de apărarea dinamovistă și la meciul din capitală (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

După șase victorii consecutive în grupa locurilor 7-12, BC Timișoara a suferit astăzi un eșec pe terenul vechii rivale Dinamo București. Formația din capitală s-a impus cu 80-77, la capătul unui meci de luptă, extrem de echilibrat, în care ambele formații au alternat la conducere.

Cu o victorie în fieful „câinilor”, BC Timișoara ar fi avut asigurată, în mare măsură, participarea în Liga Națională și din sezonul viitor. Cu un ascendent moral în fața bucureștenilor, prin cele două victorii înregistrate în fața lor în acest an calendaristic, în sala „Constantin Jude”, alb-violeții au început bine și disputa din capitală. BCT a încheiat primul sfert cu avantaj minim, 16-15, pentru ca la pauza mare Dinamo să conducă, însă tot la un punct diferență, 41-40.

Jocul a rămas la fel de echilibrat și în a doua sa jumătate, cu timișorenii în avantaj după o jumătate de oră, 61-60. Ultimul sfert a fost cel decisiv în disputa din sala „Dinamo”, alb-roșii reușind să gestioneze mai bine finalul de joc și să își asigure o victorie extrem de muncită, 80-77.

Pentru BC Timișoara, Slobodan Dundjerski a reușit o nouă prestație remarcabilă, încununată cu 26 de puncte, 7 recuperări și tot 7 pase decisive. O prestație notabilă a avut și Mladen Jeremic, care a reușit 21 de puncte și a încheiat cu procentaj 100% la aruncările de trei puncte (4/4). Pentru alb-violeți au mai înscris Djapa 12 puncte, Veselinov 8, Toth 4, Milencovici 4 și Zivanovic 2.

De partea cealaltă, Dinamo l-a avut ca principal realizator pe Marko Sutalo, 19 puncte, urmat de Sulovic 17, Dahlman 13, Babkauskas 12, Marinov 8, Orbeanu 6, Corpodean 3 și Balaban 2.

Pentru timișoreni urmează un meci facil la final de săptămână, ultimul pe teren propriu din acest sezon, în compania Energiei Târgu Jiu. Partida contra gorjenilor se va disputa sâmbătă, de la ora 18, la sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply