BC Timișoara învinge fără emoții Dinamo


BC Timișoara a obținut o victorie facilă pe terenul lui Dinamo, în această după-amiază. Elevii lui Predrag Badnjarevic s-au impus cu 97-72, în fața „lanternei roșii” a Ligii Naționale, la capătul unui joc pe care l-au controlat autoritar din primul și până în ultimul minut.

BC Timișoara a bifat cea de-a cincea victorie stagională, după un antrenament cu public, în Arena de Baschet, contra lui Dinamo. Predrag Badnjarevic și-a permis să le acorde mai multe minute unor jucători ce au apărut destul de rar pe parchet în acest sezon, și chiar să-l învoiască pe Ivan Jelenic, plecat în Muntenegru pentru a-și rezolva actele necesare persmisului de ședere în România.

BC Timișoara și-a demonstrat forța superioară încă din primul sfert, pe care l-a câștigat la o diferență de 12 puncte, 28-16. Până la pauza mare, „Leii din Banat” au avut ocazia să-și mărească ecartul, care a ajuns la 17 puncte în momentul intrării la cabine al celor două echipe (52-35). Raportul de forțe a rămas dezechilibrat și în cea de-a doua jumătate a meciului. Cu 10 minute înainte de final, alb-violeții aveau deja 79-53, ultimul sfert fiind un prilej pentru dinamoviști de a mai recupera două puncte din handicap.

Pentru BC Timișoara au punctat absolut toți jucătorii utilizați de Predrag Badnjarevic, Dominique Archie conducând lista marcatorilor, cu 17 puncte. Americanul a fost urmat de Johnson – 15, Popescu – 14, D. Andrei – 13, I. Dodoc – 11, Jovanovic – 10, Sarovic – 8, Căpușan – 7 și Păltinișanu – 2. De cealaltă parte, Petică a marcat 20 de puncte, urmat de Bădilă cu 19 și ex-timișoreanul Leo Filip, cu 14.

Pentru BC Timișoara urmează o deplasare infernală în Germania, pe terenul echipei ce se anunță principala favorită a grupei F din FIBA Eurochallenge, EWE Baskets Oldenburg.

About Gabriel Toth

Leave a Reply