BC Timișoara a început cumpărăturile de vară

BC Timișoara și-a început astăzi campania de achiziții. „Leii din Banat” și-au asigurat serviciile lui Marko Djerasimovic, jucător cu experiență în ULEB Cup și pe care Predrag Badnjarevic îl cunoaște foarte bine.

Cea mai lungă zi a anului a adus și primul transfer pentru BC Timișoara. Marko Djerasimovic va fi jucătorul alb-violeților în sezonul viitor, unul care se anunță extrem de încărcat, mai ales datorită participării în FIBA EuroChallange.

„Așa cum am promis vom contura întreg lotul până la data la care se vor relua pregătirile, 1 august. Marko Djerasimovic este un jucător cu experiență în cupele europene și care știe să evolueze foarte bine în momentele când presiunea devine mare. Referințele arată că este foarte precis în aruncări, dar și jucător căruia îi plac pătrunderile sub panou. Cred că va fi baschetbalistul care ne va ajuta foarte mult în sezonul care urmează, mai ales că vom participa într-o competiție europeană de calibru”, a declarat președintele Leontin Demaio, pentru site-ul oficial al clubului.

Marko Djerasimovic are 28 de ani, 2.00 metri înălțime și poate evolua ca extremă, pe pozițiile 2 și 3. În a doua jumătate a sezonului trecut, a evoluat la gruparea maghiară Kecskemeti Univer, unde a avut medii de 18,5 puncte, 5,2 recuperări și 1,4 pase decisive. Djerasimovic a câștigat Cupa Serbiei în 2007, cu Zeleznik Belgrad, echipă cu care a bifat 21 de partide în ULEB Cup. Noul jucător al „leilor” nu e un necunoscut pentru antrenorul Predrag Badnjarevic, împreună cu care a colaborat la formația bosniacă Igokea Aleksandrovac, în sezonul 2008/2009. De-a lungul carierei a mai evoluat la Steaua Roșie Belgrad, Lukoil Academik Sofia și KK Szolnoki (Ungaria).

About Gabriel Toth

Leave a Reply