BC Timișoara face prima mutare a verii: Vladimir Panic

Vladimir-Panic-sredjena
BC Timișoara a anunțat astăzi primul nume nou pentru sezonul viitor. E vorba despre Vladimir Panic, jucător sârb în vârstă de 31 de ani, care evoluează pe postul 3. Noul jucător al „leilor” a evoluat în sezonul trecut la formația bulgară Balkan Botevgrad, fiind recunoscut în primul rând drept un bun marcator.

Tudor Costescu începe să-și contureze echipa cu care va ataca sezonul 2013/2014. BC Timișoara a anunțat astăzi parafarea transferului lui Vladimir Panici, o extremă sârbă în vârstă de 31 de ani. În sezonul trecut, acesta a evoluat la echipa clasată pe locul 3 în campionatul bulgar, Balkan Botevgrad, având medii de 15.7 puncte pe meci, 4.7 recuperări și 3.0 pase decisive. De-a lungul carierei, a mai jucat în ligile din Serbia, Bosnia, Iran sau Slovenia, fiind în urmă cu două sezoane coșgheter al Ligii Adriatice.

Tudor Costescu s-a declarat mulțumit de mutarea realizată, în condițiile în care Panici poate acoperi cu ușurință trei posturi pe teren. „Este un jucător polivalent şi experimentat, care ne va fi de mare ajutor. El evoluează pe postul 3, dar poate acoperi şi posturile 2 şi 1. A fost coşgheter al campionatului Serbiei, acum trei ani, şi al Ligii Adriatice, în urmă cu două sezoane, când juca pentru Zlatorog. Panic este un baschetbalist puternic şi un bun organizator de joc”, a declarat antrenorul timișorenilor, pentru site-ul oficial al clubului.

Noul jucător al Timișoarei va juca după 11 ani alături de Zlatko Jovanovic, cei doi fiind colegi la divizionara secundă sârbă Polet Keramika, în sezonul 2001/2002. „Polet a fost prima echipă de seniori de seniori la care am jucat. Aveam 17-18 ani. Am ţinut legătura cu Vladimir în anii scurşi de atunci şi mă bucur că vom fi din nou împreună. Este un jucător experimentat, un caracter puternic şi un luptător, aşa cum a declarat antrenorul nostru că vrea să fie baschetbaliştii săi”, a declarat „Zlaja” despre viitorul său coechipier.

Vladimir Panic și Zlatko Jovanovic sunt, în acest moment, singurii doi stranieri din lotul lui BC Timișoara, în care se mai află momentan Dragoș Andrei și jucătorii de la U23.

About Gabriel Toth

Leave a Reply