BC Timișoara – Dinamo – de la derby, la antrenament cu public


În urmă cu câțiva ani, o confruntare cu Dinamo, indiferent de sport, învolbura apele Begăi. Dacă la fotbal, o astfel de întâlnire n-a mai avut loc de aproape 3 ani, la sporturile de sală, duelurile cu alb-roșii au devenit partide de 1 solist.

BC Timișoara va întâlni vineri Dinamo, în sala „Constantin Jude”, fără emulația din anii trecuți. Altădată un duel simbolic anti-sistem, o confruntare cu trupa Ministerului de Interne echivalează, în zilele noastre, cu două puncte sigure pentru „Leii din Banat”.

„Nu vreau să par nesimțit, dar va fi un meci ușor. Dinamo e o echipă care n-a arătat prea multe în prima divizie. De vreo doi ani încoace, de când nimeni nu se mai ocupă de echipă, au început să aducă juniori. Pe de o parte e bine, pentru că juniorii pot crește, dar pe de altă parte, imaginea clubului are de suferit”, spune Daniel Tudosă.

Fundașul revenit în iarnă la Timișoara a prins, de-a lungul anilor, dueluri extrem de disputate între Elba și Dinamo, el sosind în 2007 pe Bega tocmai de la alb-roșii.

„Am prins meciuri foarte încrâncenate în trecut. Pe vremea când Dinamo juca în sala Floreasca, am jucat împotriva celor de la Elba și apoi, când am venit aici, am prins câteva meciuri împotriva bucureștenilor. Pe vremea a ceea încă aveau echipă, erau niște clinciuri bune între cele două echipe, care se aflau pe poziții asemănătoare”, a mai spus Tudosă.

Ultima victorie a dinamoviștilor la Timișoara datează din 19 februarie 2010, atunci când BCM Elba ceda surprinzător în fața „câinilor”, scor 81-84. Alb-roșii au retrogradat la finele acelui sezon, dar chiar și așa, încă mai aveau în lot jucători experimentați, precum Claudiu Fometescu, Viorel Mocanu sau Stojadin Markovic.

Iată o recapitulare a ultimelor dueluri dintre BC Timișoara (Elba) și Dinamo, în sala Olimpia:

17 martie 2012 BC Timișoara – Dinamo 100-58
19 februarie 2010 BCM Elba – Dinamo 81-84
28 noiembrie 2008 Elba Timișoara – Dinamo 78-72
27 februarie 2008 Elba Timișoara – Dinamo 92-81
2 decembrie 2006 Elba Timișoara – Dinamo Gealan 82-84
1 octombrie 2005 Elba Timișoara Dinamo-Erbașu 58-77

Următorul „episod” al confruntărilor dintre BC Timișoara și Dinamo va avea loc vineri, de la ora 18, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply