BC Timișoara continuă seria amicalelor puternice


BC Timișoara s-a întors, la sfârșitul săptămânii trecute, de la Belgrad, acolo unde a susținut cinci jocuri de pregătire în compania unor formații puternice. „Leii din Banat” se pregătesc să întâlnească alți trei adversari cu nume, într-un turneu amical ce va avea loc la finele acestei săptămâni în Croația, la Porec.

BC Timișoara s-a întors de la Belgrad cu două victorii și trei înfrângeri. Tehnicianul Predrag Badnjarevic spune că rezultatele n-au fost pe primul plan în stagiul din Serbia, el fiind mai îngrijorat de faptul că nu și-a putut face o imagine de ansamblu asupra întregii echipe.

„Am jucat meciuri puternice în Serbia. Au fost niște teste bune pentru noi, însă nu sunt fericit cu faptul că în ultimele două jocuri au lipsit Archie și Sollazzo, iar Dragoș Andrei e la națională,  așa că n-am putut vedea o imagine completă a echipei. Nu au fost importante rezultatele. Normal, am fi putut găsi adversari mai modești, pe care să-i învingem la 30 de puncte, dar nu ne-ar fi ajutat cu nimic. Nu căutăm ca echipa să fie în formă în septembrie, ci la începutul lunii octombrie”, a declarat Predrag Badnjarevic.

Pentru „lei” urmează un turneu amical la Porec, în Croația, unde vor da piept cu campioana Bosniei, Siroki Brijeg, și cu două team-uri din Rusia, Enisey Krasnoyarsk și Ural Ekaterinburg. „Va urma un turneu foarte puternic în Croația, care ne va putea edifica exact starea echipei. Sunt mulțumit de jucătorii noi, însă trebuie și ei să crească, pentru a ne putea ajuta așa cum mi-aș dori. Nu e neapărat vorba despre integrarea în echipă, astfel de probleme fiind firești în cazul unor jucători noi”, a mai spus Badnjarevic. Turneul din Croația va avea loc joi, vineri și sâmbătă, BC Timișoara urmând să dispute câte un meci pe zi.

Djerasimovic, marcatorul de serviciu

Cel mai bun jucător al lui BC Timișoara din amicalele susținute în Serbia a fost, fără doar și poate, Marko Djerasimovic. Acesta a reușit un total de 83 de puncte pentru alb-violeți în cele cinci jocuri, având astfel o medie de 16,6 puncte pe meci.

„Mă simt foarte bine la Timișoara, mă înțeleg foarte bine cu colegii și antrenorii. Am coechipieri foarte buni și cred că vom etala un baschet de calitate în noul sezon. La Belgrad am fost cel mai bun marcator, așa s-a întâmplat acum, poate în alte meciuri va fi altcineva. Oricum, eu încerc să dau tot ce am mai bun la fiecare meci”, a declarat Djerasimovic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply