BC Timișoara, chinuită o jumătate de oră de Miercurea Ciuc


BC Timișoara a obținut o victorie scontată în fața formației Perla Harghitei Miercurea Ciuc, dar care a venit totuși mult mai greu decât era de așteaptat. Rezultatul final, 89-71, poate sugera o partidă fără emoții pentru elevii lui Srdjan Jovanovic, însă trebuie spus că oaspeții i-au chinuit serios, vreme de o jumătate de oră, pe amfitrioni.

Paradoxal, o victorie la 18 puncte adâncește și mai mult criza de la BC Timișoara. După prestația lamentabilă de la Sibiu, alb-violeții au continuat în aceeași notă și în meciul cu modesta grupare din Miercurea Ciuc, în fața căreia s-au chinuit realmente mai bine de o jumătate de oră.

Început extrem de modest de meci pentru timișoreni, care au fost conduși în primul sfert chiar și la patru lungimi de gruparea din Harghita. După 21-21 la capătul primelor 10 minute, alb-violeții au reușit să-și asigure un avantaj de două puncte  la pauza mare (45-43), însă după un joc ce a continuat cu ambele echipe mergând cap la cap. Nici la reluare BC Timișoara nu a strălucit, reușind doar să-și dubleze firavul ecart, 60-56, unul deloc liniștitor pentru ultimele 10 minute. Elevii lui Srdjan Jovanovic s-au trezit finalmente în ultimul sfert, în care au evoluat așa cum ar fi trebuit să o facă încă de la început. Diferența a crescut constant pe tabelă, asigurând astfel un final liniștit pentru cei 1.500 de fani din tribună, care au fost purtați prin toate stările în primele 3 sferturi ale jocului.

Zlatko Jovanovic a fost MVP-ul partidei, bosniacul reușind un double-double, cu 26 de puncte și 10 pase decisive. L-au urmat Popescu – 16, Archie – 16, Sarovic – 14, Gallimore – 9, Johnson – 6 și Tuljkovic – 2. De partea cealaltă, Franjo Bubalo a fost principalul realizator, cu 17 puncte.

Reacții la cald

„În primele 30 de minute am jucat puțin mai relaxați, pentru că știam că doar așa putem avea șanse, dar apoi ni s-a terminat benzina. În ultima parte, Timișoara s-a apărat mai agresiv, iar noi n-am mai putut marca la fel de mult, am primit coșuri ușoare pe tranziție, n-am mai înscris nici de la linia de libere.Poate Timișoara ne-a luat de sus, așa se întâmplă de obicei la echipele mari, când întâlnesc o echipă mai mică”. (Laszlofy Botond, antrenor BC PH Miercurea Ciuc)

„N-aș vrea să fac un caz din acest meci, pentru că până la urmă a fost o victorie. Poate sunt puțin dezamăgit, pentru că nu am avut ocazia să le dau mai multe minute jucătorilor tineri. A fost un meci mai ciudat, poate că lumea se aștepta să câștigăm meciul încă din primul sfert. Nu ne-am găsit ritmul la început. Trebuie să îi felicit pe băieți, chiar dacă au jucat mai slab, dar totuș au muncit pentru aceste două puncte”. (Srdjan Jovanovic, antrenor BC Timișoara)

About Gabriel Toth

Leave a Reply