BC Timișoara caută prima victorie în afara orașului

bc timișoaraBC Timișoara are în față o deplasare dificilă, pe terenul formației clasate pe locul 2 după primele șase runde, BCMU Pitești. Alb-violeții nu au reușit să se impună în actuala stagiune pe teren extern decât în sala „Constantin Jude”, în derby-ul local cu Timba, și speră să realizeze vineri prima victorie în afara orașului.

O misiune deloc ușoară, având în vedere debutul bun de sezon al Piteștiului. Trupa lui Hristu Șapera a înregistrat cinci victorii și o singură înfrângere, în primele șase etape ale actualului sezon. În plus, antrenorul Dragan Petricevic vede un alt atu extrem de important al formației argeșene: lipsa presiunii rezultatelor.

„Mă aștept la un meci dificil, în fața unei echipe pe care o văd în top 4, așa cum am anticipat și înaintea sezonului. O echipă ce se anunță favorită, dar noi nu mergem acolo doar să ne prezentăm, ci să obținem maximum. Au multe puncte forte.În primul rând, valoarea individuală a jucătorilor. Au un lot bine ales. Nu sunt jucători strânși de prin jur, din divizii inferioare. Sunt jucători de valoare certă, probabil și pe măsura investițiilor. Apoi, ar mai fi faptul că, de câțiva ani de zile, acolo se joacă fără presiune. Oamenii de acolo iubesc baschetul, își susțin echipa, au un atu prin energia care se transmite din tribune. În plus, au un cuplu de antrenori foarte bun. Spun cuplu, deoarece contribuția preparatorului fizic e uriașă, iar antrenorul e priceput, talentat. Au absolut toate ingredientele: fără presiune, susținere totală din toate părțile. Piteștiul e cea mai optimistă, cea mai pozitivă echipă din campionatul intern”, a declarat antrenorul lui BC Timișoara, Dragan Petricevic.

Atmosfera din lotul „leilor” e una pozitivă, după succesul de săptămâna trecută, cu SCMU Craiova, fapt confirmat și de Zoran Milencovici. Jucătorul lui BC Timișoara speră, de asemenea, la o prestație care să îl mulțumească pe antrenor.

„Este un meci important pentru noi. Încercăm să câștigăm primul meci din afara Timișoarei în acest sezon. Ne propunem să legăm câteva victorii, pentru a urca în clasament și să ajungem acolo unde ne dorim cu toții. Sper că ne vom întoarce cu o victorie și îl vom face fericit pe antrenorul nostru. Piteștiul e o echipă în formă, dar i-am studiat și sper că îi vom surprinde. Și ei au puncte slabe, la fel ca orice altă echipă”, a spus Milencovici.

Partida BCMU Pitești – BC Timișoara se va desfășura vineri, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Trivale.

About Gabriel Toth

Leave a Reply