BC Timișoara ajunge la 6 victorii consecutive, după 81-73 la Mediaș

© Emanuel Titus Iliesi

Mladen Jeremic a fost și la Mediaș principalul marcator al timișorenilor (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

BC Timișoara e ca și salvată de la retrogradare, după succesul de aseară, din deplasare, cu ultima clasată, Gaz Metan Mediaș. Elevii lui Nenad Mandic s-au impus cu 81-73, însă victoria a fost obținută de o manieră mai clară decât o arată scorul final, în condițiile în care ecartul maxim al timișorenilor a fost de 19 puncte.

După un start bun al gazdelor, BC Timișoara a preluat frâiele partidei și a reușit să își asigure un avans de zece lungimi după primul sfert, încheiat cu 25-15. Diferența a continuat să se mărească în favoarea „leilor”, astfel că la pauza mare tabela sălii din Mediaș indica o diferență de 14 puncte pentru vizitatori, 49-36. Mediașul n-a reușit să se apropie după reluare, negăsind răspuns festivalului de „trițe” pe care bănățenii continuau să-l etaleze. După o jumătate de oră de joc, timișorenii conduceau cu 69-54, astfel că, în ultimele zece minute, formația de pe Târnava Mare n-a mai reușit decât să micșoreze proporțiile scorului, soarta partidei fiind de mult pecetluită.

BC Timișoara s-a impus în primul rând prin inspirația din spatele liniei de 6,75m. Timișorenii au marcat nu mai puțin de 15 „trițe”, în vreme ce medieșenii au marcat de doar 5 ori de la distanță.

Principalul marcator al timișorenilor a fost Mladen Jeremic, cu 23 de puncte, urmat de Slobodan Dundjerski 18, Dalibor Djapa 17, Veselin Veselinov 10, George Toth 6, Stefan Zivanovic 4, Zoran Milencovici 2 și Joshua Warren 1. De partea cealaltă, Ionuț Drăgușin a fost cel mai bun realizator al Mediașului, cu 13 puncte, fiind urmat de Peciukas 12, Navickas 11, Nikolic 10, Grabauskas 10, Andrieș 7, Dragoste 5 și Solopa 5.

BC Timișoara acumulează 40 de puncte, reușind a șasea victorie consecutivă și a 11-a stagională. Bănățenii se află acum la egalitate de puncte cu Energia Târgu Jiu, ocupanta poziției a 9-a, învinsă aseară, cu 99-72, la Galați. Tot ieri, în grupa locurilor 7-12, BCMU Pitești – Dinamo București 90-71.

Următorul meci de campionat al timișorenilor va avea loc miercuri, de la ora 20, în deplasare la Dinamo București.

About Gabriel Toth

Leave a Reply