BC Timișoara, activă pe piața transferurilor! Șase nume noi sub comanda lui Petricevic

transferuri-bct

BC Timișoara ține cu tot dinadinsul să se revanșeze în fața propriilor susținători pentru dezamăgitorul sezon 2013/2014. Lotul a fost restructurat aproape în totalitate și, după prezentarea capitolului „plecări”, asistăm de această dată la o sesiune sănătoasă de „sosiri”. Vladimir Tica, Dalibor Persic, Jahenns Manigat și Octavian Boian sunt noutățile din lotul alb-violeților, la care se mai adaugă două reveniri, cele ale lui Milos Pesic și Bogdan Popescu.

BC Timișoara a acționat rapid pe piața transferurilor, mijlocul lunii iunie găsind-o cu lotul aproape complet pentru sezonul 2014/2015. După o primă venire anunțată deja în urmă cu câteva săptămâni, cea a lui Ghiță Balmuș, gruparea alb-violetă și-a prezentat oficial alți șase proaspeți înregimentați, printre ei regăsindu-se nume sonore, dar și două reveniri.

Iată noutățile din lotul „Leilor din Banat”, însoțite de caracterizările lui Dragan Petricevic efectuate pentru site-ul oficial al clubului:

vladimir-tica2Vladimir Tica

Vine de la CSU Ploiești
Postul: 5
Vârsta 33 ani
Înâlțime: 2,08 m
Naționalitate: sârb

Caracterizarea antrenorului: “Este un baschetbalist experimentat și complet în ceea ce privește evoluția de sub panou. De asemenea, este un jucător cu trei titluri națioanale în România și asta înseamnă că are caracter de învingător. Este o persoană care colaborează foarte bine cu antrenorul și un om de echipă”.

persic-dalibor-0430Dalibor Persic

Vine de la Siroki Brijeg, vicecampioana Bosniei-Hertegovina
Postul: 3
Vârsta 29 ani
Înâlțime: 1,96 m
Naționalitate: bosniac. Are 11 partide în naționala de seniori a Bosniei, iar în 2007 a intrat în draftul NBA.

Caracterizarea antrenorului: “Jucător care nu se va remarca prin spectaculozitate, dar mereu va îndeplini orice sarcină de joc. Este extrema naționalei Bosniei, are o bună școală de baschet și multă experiență care va aduce un plus de maturitate în momentele importante ale meciului. Și el este un luptător și sunt convins că în foarte scurt timp va deveni un jucator îndrăgit, chiar dacă nu iese in evidenţă prin comportamentul său, fiind foarte liniștit și modest. Un adevărat team-player”.

pesicMilos Pesic

Vine de la Dinamo Tbilisi, campioana Georgiei
Postul: 4
Vârsta 29 ani
Înâlțime: 2,05 m
Naționalitate: sârb. Câștigător al Cupei României, în 2010, cu Elba Timișoara.

Caracterizarea antrenorului: “Nu e  nevoie de o prea bogată descriere. Cu siguranță, este unul dintre jucătorii care a lăsat ceva in urma sa în baschetul românesc si in special în baschetul timișorean, unde și-a făcut un nume. El revine după ce a câștigat titlul național în Georgia și acesta este un aspect important pentru noi, deoarece am dorit să aducem învingători. Are un sentiment puternic pentru Timișoara, ceea ce a reprezentat un motiv suplimentar să-l transferăm”.

popescu01.jpg (Small)Bogdan Popescu

Vine de la SCMU Craiova
Postul: 4
Vârsta 35 ani
Înâlțime: 2,05 m
Naționalitate: român

Caracterizarea antrenorului: “Cu siguranță, unul intre cei mai importanti jucători autohtoni din campionat, luptător, învingător și un baschetbalist care joacă tot timpul la capacitate maximă. Precendenta venire a lui la Timișoara a stârnit multe controverse, la fel se va întâmpla și acum, dar un lucru este cert: Bogdan este un jucător de care Timișoara are nevoie în acest moment. Vreau să fie clar pentru toată lumea, decizia aducerii lui Bogdan îmi aparține 100 %. Relația lui cu Timișoara este una specială: până acum, a meritat și faptul că a fost huiduit și faptul că a fost aplaudat, dar vreau să se știe un lucru care spune multe, acela că dintre toți jucătorii aduși în această vară, el și cu Pesic au dorit să ajungă la Timișoara înainte de orice altă ofertă. Din acest motiv, Bogdan, ca și întreaga echipă, trebuie susținut, cine nu dorește să-l iubească nu trebuie să o facă, dar cum înainte de toate interesul Timișoarei trebuie să fie în prim plan, în așa fel trebuie ințeleasă și aducerea lui Bogdan Popescu”.

manigatJahenns Manigat

Vine de la Craighton University
Posturi: 1, 2
Vârsta 22 ani
Înâlțime: 1,86 m
Naționalitate: canadian

Caracterizarea antrenorului: “Este un jucător tânăr din Canada, recomandat in primul rând prin faptul că a jucat in SUA, la un colegiu important din punct de vedere baschetbalistic. El se află la prima experiență în Europa, așa că nu i-a fost usor sa ia decizia de a veni la Timișoara, dar au contat foarte mult cuvintele frumoase pe care i le-a spus Dominique Archie despre BC Timișoara”.

boianOctavian Boian

Vine de la PH Miercurea Ciuc
Postul: 1
Vârsta 26 ani
Înâlțime: 1,88 m
Naționalitate: român

Caracterizarea antrenorului: “L-am remarcat acum cinci ani la Braşov, era un copil talentat şi matur in joc, în ciuda varstei fragede și a faptului ca nu avea un fizic puternic. Era foarte dârz și nu se lăsa intimidat de loviturile primite de la mai experimentaţii Dzambic sau Velickovic. Având in vedere că imprumutul lui Petrișor a expirat și că aveam nevoie de încă un conducător back-up, am considerat că Octavian Boian este o soluție bună pentru noi. Sezonul trecut a jucat în divizia B, deoarece cu un an și jumatate înainte suferise o accidentare, iar acum se întoarce în divizia A ceea ce înseamnă că va fi extrem de motivat”.

Campania de achiziții a clubului este aproape finalizată. În acest moment, alb-violeții mai negociază cu un jucător de poziția 2. Reunirea grupării alb-violete e programată pentru finalul lunii iulie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply