BC Timișoara a surclasat Dinamo: 112-63


BC Timișoara a obținut, așa cum era de așteptat, cea mai clară victorie a sezonului, împotriva „lanternei roșii”, Dinamo. Elevii lui Srdjan Jovanovic s-au impus cu 112-63, la finele unui meci în care au punctat absolut toți jucătorii înscriși pe foaia de joc.

Partidă fără istoric în sala „Constantin Jude”. Odinioară un aprig duel al orgoliilor, o întâlnire între BC Timișoara și Dinamo nu mai reprezintă astăzi mai mult decât un antrenament cu public pentru alb-violeți.

Timișorenii și-au demonstrat superioritatea netă în fiecare sfert al întâlnirii. După 27-15 la capătul primelor 10 minute, gazdele și-au majorat ecartul până la pauza mare, atunci când tabela indica 54-29. Sfertul 3 a fost un adevărat regal ofensiv al bănățenilor, care au reușit nu mai puțin de 35 de puncte, urcând scorul la 89-41 după o jumătate de oră de joc efectiv. În ultimele 10 minute, Srdjan Jovanovic a folosit un „5” experimental, dar chiar și așa, BC Timișoara a reușit să-și mărească ecartul cu încă o lungime.

BC Timișoara a punctat prin Jovanovic – 20 puncte, Tuljkovic – 14, Archie – 13, Gallimore – 13, Sarovic – 12, Johnson – 11, Milencovici – 9, Toth – 8, Păun – 7, Popescu – 3 și Tudosă – 2.

Reacții la cald

„Nu ne-a păsat de scorul final, am vrut să facem un efort bun, să fim serioşi şi să jucăm tare de la început şi să dăm şanse la toţi jucătorii. Am reuşit să facem ce ne-am propus şi a fost un test bun, deşi diferenţa e foarte mare. Sunt satisfăcut de jucătorii tineri, sunt mulţumit şi de ceea ce muncesc la antrenamente. Dacă continuă aşa, nu va trebui să ne facem griji pentru viitorul echipei. Sper ca jucătorii tineri să poată evolua în meciuri mai tari şi le vom da şanse în alte meciuri, depinde şi de rezultat, adversar, cel mai important pentru ei e să muncească, fie că e un minut sau patru bifate.” (Srdjan Jovanovic, antrenor BC Timișoara)

„Un meci foarte greu, aşa cum ne aşteptam. Timişoara este o echipă foarte bună, din păcate noi astăzi nu am putut să prindem mingile la panou. Le-am permis să aibă 25 de recuperări doar pe faza ofensivă, iar asta se vede pe tabela de marcaj. Eu sper să ne menţinem în Divizia A, pentru că jucătorii români, dacă vor avea o continuitate, sunt convins că vor forma un nucleu lângă care pot fi aduşi alţi jucători şi să avem un cuvânt greu de spus în campionatul viitor”. (Nicolae Toader, antrenor Dinamo)

About Gabriel Toth

Leave a Reply