BC Timba vrea să producă surpriza la Craiova


BC Timba va disputa marți primul joc oficial din 2013, în noua Sală Polivalentă din Craiova. Gruparea olteană a reușit un tur de campionat peste așteptări, început în octombrie, cu o victorie pe terenul „urșilor”, un meci după care bănățenii încă mai suspină.

BC Timba începe returul cu multă încredere. După venirile lui Jermont Horton și Denham Brown, antrenorul Bogdan Murărescu e de părere că echipa e mai puternică decât în prima jumătate a campionatului, deși admite că amândoi sunt în urmă cu pregătirea fizică.

„Nu suntem încă la capacitate maximă, pentru că jucătorii nou-veniți nu sunt 100% pregătiți și au nevoie de ceva timp pentru a reveni în formă. În plus, avem și câteva probleme medicale. Sper să ne putem baza pe Chief, care a suferit o entorsă săptămâna trecută, iar Pătru e răcit și nu va face deplasarea. Sper să rezolvăm până la ora meciului cartea verde a lui Denham Brown”, a declarat Bogdan Murărescu.

Antrenorul „urșilor” speră totuși la victorie în meciul de marți, de la Craiova, chiar dacă gruparea olteană a reprezentat una dintre surprizele turului. „Mă gândesc la victorie în fiecare meci. Firește, vom încerca să învingem la Craiova. Sper să reușim să facem un joc bun, știu că în urma transferurilor pe care le-am făcut așteptările sunt poate ceva mai mari, dar e nevoie de timp pentru a-i integra pe cei noi, chiar dacă sunt jucători cu experiență. N-am văzut Craiova în forma actuală, dar nici ei nu ne-au văzut pe noi. Cred că va fi un meci interesant, iar de la noi sper să facem față din punct de vedere fizic”, a mai spus Murărescu.

În lotul Craiovei se regăsesc mai mulți jucători care au evoluat, de-a lungul anilor, și la Timișoara. Pivotul „urșilor”, Alex Mihuți, e nerăbdător să se revadă cu foștii săi colegi de la Elba, Cătălin Petrișor, Rade Dzambic și Darko Habus. „Craiova cred că are cel mai bun sezon din istoria clubului, dar noi mergem acolo să producem o surpriză. Mă voi bucura să-i revăd pe foștii colegi de la Craiova, chiar sunt foarte mulți acolo cu care încă mai păstrez legătura”, a precizat Mihuți.

Partida de la Craiova se va desfășura marți, de la ora 19.30, în transmisiune directă la Digi Sport 2.

Șanse mici pentru revenirea lui Milovic

Pe lângă plecările anunțate ale lui Bosko Stojakovic și Bojan Grubisic, BC Timba e pe cale să oficializeze despărțirea și de cel de-al treilea jucător din spațiul ex-iugoslav, Zoran Milovic. Sârbului i-a expirat contractul pe 31 decembrie și, după discuțiile cu Bogdan Murărescu, a dat de înțeles că nu se mai întoarce pe Bega. „Nu am mai vorbit de câteva zile cu Zoran. Eu, personal, mi l-am dorit, dar am înțeles că și-a găsit un angajament în Muntenegru. Noi avem însă deja șase străin. Nu am renunțat încă oficial la el, deci situația lui nu e încă clarificată”, a explicat tehnicianul lui BC Timba. „Urșii” disput în acest moment de șase jucători străini, cu toții provenind de pe continentul nord-american.

About Gabriel Toth

Leave a Reply