BC Timba defilează și la Cluj, cu un Danilo Mijatovic în zi de grație

mijatovicBC Timba s-a calificat fără nici cea mai mică emoție în sferturile de finală ale Cupei României, învingând nou-promovata Universitatea Cluj și în sala „Horia Demian”. A fost o victorie chiar mai clară decât pe Bega pentru „urși”, scor 77-52, un succes la care sârbul Danilo Mijatovic (foto), unul dintre ultimii sosiți sub comanda lui Bogdan Murărescu, a contribuit din plin: opt din zece încercări de 3 puncte reușite!

După succesul la o diferență de 19 puncte din meciul tur, de la Timișoara, ar fi trebuit să se întâmple o minune în această după-amiază, în sala „Horia Demian”, pentru ca Universitatea să prindă trenul spre sferturile de finală, fie și din postura de „lucky loser”. Chiar și așa, nou-promovata a început mai bine jocul, reușind să conducă ostilitățile după primul sfert, 22-19, Timba și-a revenit însă rapid, iar până la pauza mare s-a instalat la timonă (34-28). Cea de-a doua jumătate a meciului a aparținut în totalitate galben-negrilor, care au luat „viteză”: 56-41 după trei sferturi și 77-52 la final, diferența generală a „dublei” fiind de 44 de puncte în favoarea timișorenilor.

Un aport substanțial în victoria bănățenilor l-a adus Danilo Mijatovic. Sârbul a reușit un double-double (28 de puncte+14 recuperări), având un procentaj remarcabil al „trițelor”: 80% (8 din 10!). La zestrea de puncte a celor de la Timba au mai contribuit Brkic 10, Costa 9, Dandridge 8, Petrovic 6, Andrieș 4, Mihuți 2 și Nakic 2. De cealaltă parte, Clujul a pus cele mai multe puncte pe tabelă prin căpitanul de echipă Dragoste, autor a 16 puncte.

About Gabriel Toth

Leave a Reply