BC Timba, cu gândul la play-off! Bogdan Murărescu, despre primele transferuri ale „urșilor”

muriDupă un sezon de tranziție, în care problemele financiare au decimat lotul echipei încă din prima jumătate a turului, BC Timba e hotărâtă să își înceapă ascensiunea în clasamentul Ligii Naționale. „Urșii” au perfectat deja primele transferuri pentru viitoarea stagiune și mai „coc” câteva surprize fanilor, în speranța unei lupte de la egal la egal pentru un loc în play-off.

Până în prezent, BC Timba și-a oficializat doar două noutăți. Printre ele, o revenire în maioul galben-negru, cea a lui Leo Filip, cel ce după trei ani de „pribegie”, la Dinamo și în vecini, la BC Timișoara, s-a întors sub comanda antrenorului care i-a dat șansa să debuteze la nivel de seniori.

„E un jucător care ne poate ajuta în viitorul sezon. E un bun apărător, un bun luptător, dă dovadă de multă determinare. E un jucător tânăr, în care sincer cred. Nu îmi fac nicio problemă în ceea ce privește aportul pe care îl va aduce echipei noastre. Pe Leo, la 15 ani,l-am adus la Timba în Divizia B, unde a debutat alături de George Toth, Alexandru Olah și alți tineri”, l-a caracterizat antrenorul Bogdan Murărescu, în cadrul emisiunii Divizia Locală, de la Digi 24 Timișoara.

Un prim nume sonor e cel al sârbului Milan Sljivacanin, un baschetbalist polivalent, ce poate acoperi pozițiile 1, 2 și 3, și care are, pe de-asupra, și un CV impresionant, fiind câștigător al campionatului german cu RheinEnergie Koln, grupare cu care a evoluat și în Euroligă. Cu toate acestea, Bogdan Murărescu spune că nu cartea sa de vizită a cântărit decisiv.

„Noi nu transferăm CV-uri, ci jucători. Dacă jucătorul se pliază pe ceea ce ne dorim noi, îl transferăm. Într-adevăr, Mladen are o anumită experiență, a jucat peste 30 de meciuri în Euroligă, dar nu de aceea l-am adus. E un jucător ce va avea un rol extrem de important în angrenajul echipei noastre”, a mai spus Murărescu.

Tânărul tehnician al „urșilor” și-a luat și un ajutor de nădejde pe banca tehnică. E vorba despre Zoran Milovic, fostul jucător al galben-negrilor din turul ediției 2012/2013, care va îndeplini, din această vară, rolul de secund. „E un tip foarte devotat, care are un spirit de luptător, iar acesta e principalul atu pentru care l-am adus. Cunoaște foarte bine campionatul românesc, poate să facă un scouting bun. În niciun caz nu-l vom vedea jucând”, a precizat Murărescu.

Timba a semnat, de asemenea, prelungirea înțelegerii cu unul dintre stranierii din sezonul trecut, Vedran Nakic, dar și cu aproape toți jucătorii autohtoni. Una dintre excepții e Florin Popa, cel ce încă nu și-a pus semnătura pe un nou contract cu „urșii”, el fiind ofertat în această vară de Gaz Metan Mediaș, cu care s-a aflat în discuții avansate. Lotul va mai fi completat cu nume importante până la startul campionatului, timișorenii fiind în discuții cu un internațional sloven, un ucrainean, plus alți doi jucători din SUA.

Reunirea echipei e programată pentru data de 11 august, urmând ca la mijlocul lunii, echipa să efectueze un stagiu de pregătire în stațiunea montană Kopaonik, din Serbia. În cadrul primului cantonament al verii, vor fi prevăzute două meciuri de verificare, timișorenii urmând a mai reveni o dată în Serbia, pentru un triunghiular la Vrbas.

About Gabriel Toth

Leave a Reply