BC Timba, aproape de semnarea unui pivot american

Timba continuă să își formeze lotul cu care va aborda primul sezon de Divizia A din istorie. „Urșii” sunt aproape de a-l aconta pe Chief Kickingstallionsims, un pivot american cu o statură impresionantă.

Chief Kickingstalliosims ar putea deveni unul dintre cei mai înalți baschetbliști din Divizia A. Americanul pe care și-l dorește Timba măsoară 2,16 și e un produs al Universității Alabama. În 2009, a jucat în liga de vară a NBA, la Dallas Mavericks și New York Knicks. Masivul pivot nu se află la prima experiență europeană, el evoluând ultima oară la gruparea cipriotă Ydra Asfalstiki, pentru care a avut medii de 10,7 puncte și 6,5 recuperări pe meci.

Americanul se remarcă și printr-un nume aproape imposibil de pronunțat. Grlenntya Chief Kickingstallionsims are rădăcini în Navajo, cel de-al doilea mare trib amerindian din Statele Unite. Primul său nume înseamnă „puterea pietrelor căzătoare”. Deoarece și-a dorit enorm o carieră în baschet, iar numele său le-ar fi dat mari bătăi de cap statisticienilor și comentatorilor, pivotul se folosește de numele său mijlociu, pe care i l-a dat bunicul său, Chief.

About Gabriel Toth

Leave a Reply