BC SCM Timișoara începe la Galați lupta pentru supraviețuire

Foto: Emanuel Titus Iliesi

Foto: Emanuel Titus Iliesi

BC SCM Timișoara se află în fața primului joc din faza a doua a Ligii Naționale de baschet, în care va evolua în grupa locurilor 7-12. Alb-violeții vor avea parte de o deplasare lungă și deloc facilă, pe terenul lui Phoenix Galați, o echipă nou-promovată, care a încurcat însă multe socoteli în prima parte a sezonului.

BC SCM Timișoara începe faza a doua a campionatului de pe locul 10, primul de deasupra liniei retrogradării. Evoluțiile bune din acest început de an, în care echipa a obținut trei victorii din șapte partide, au dat un plus de optimism jucătorilor alb-violeți. Antrenorul secund Cristian Bota e convins că, în actuala formulă, alb-violeții pot câștiga orice meci din play-out.

„Începem cu optimism partea a doua a campionatului. De fapt, acesta este adevăratul nostru campionat. Nu mai suntem pe un loc retrogradabil și sperăm ca până la final să scăpăm de această problemă. Suntem în stare să câștigăm orice meci, atmosfera la echipă e foarte bună. Nu avem accidentați, dar sperăm ca această stare bună de sănătate să ne țină până la final. M-au încercat în această perioadă tot felul de sentimente ciudate… E frustrant pentru un oraș ca Timișoara să se lupte doar pentru menținerea în prima ligă. Dar asta nu din cauza noastră, se știe că au fost multe alte probleme care nu au depins de noi”, a declarat Cristian Bota.

Asisentul lui Nenad Mandic e convins că Timișoara poate începe cu o victorie a doua fază a campionatului, numind atuurile actualului lot.

„Eu sper să încheiem măcar pe locul 10 această fază. Galațiul e la trei victorii distanță de noi și sperăm ca prin rezultatul de sâmbătă să punem puțină presiune pe ei. Avem o echipă mai bună și mai compactă decât în toamnă, astfel că nu e exclus să producem o surpriză și să începem cu o victorie partea a doua a campionatului. Atuurile noastre sunt relațiile de joc, apărarea foarte agresivă și jocul de tranziție. Într-adevăr, avem o rotație scurtă, dar toate antrenamentele au fost făcute inteligent, pentru recuperarea jucătorilor. După cum se vede, nu avem niciun jucător accidentat. Avem un lot bun acum. Cred că dacă dispuneam de el de la început, poate cu un jucător în plus, am fi fost în play-off”, a mai spus Cristian Bota.

Cuplaj Galați – Timișoara

BC SCM Timișoara va juca la Galați sâmbătă, de la ora 19. Meciul va începe imediat după încheierea unei partide din Liga Națională de handbal masculin, care opune, de asemenea, reprezentantele celor două orașe. De la ora 17, e programată întâlnirea dintre CSU Danubius și CH Politehnica, din etapa a 21-a a primului eșalon de handbal.

About Gabriel Toth

Leave a Reply