BC SCM Timișoara, în fața primului joc pe teren propriu din 2016

©  Emanuel Titus Iliesi

Dundjerski & co. vor întâlni Dinamo, în primul joc oficial din sala „Constantin Jude” în 2016 (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

După trei deplasări consecutive programate în luna ianuarie, BC SCM Timișoara revine în sala proprie. Alb-violeții vor întâlni mâine după-amiază pe Dinamo, formație nou-promovată, situată în acest moment pe locul 7 în ierarhia Ligii Naționale. Formația timișoreană are însă un moral bun după victoria de la Mediaș, iar antrenorul Nenad Mandic spune că echipa sa poate obține un rezultat bun dacă își păstrează atitudinea pozitivă din ultimele meciuri.

BC SCM Timișoara continuă lupta pentru evitarea retrogradării. Un prim pas a fost făcut prin victoria de sâmbătă, de la Mediaș, prin care „leii” s-au distanțat de poziția de „lanternă”. Pentru bănățeni începe însă o perioadă extrem de încărcată, pornind chiar de la meciul de mâine, de pe teren propriu, cu Dinamo, primul joc acasă din 2016.

“În cele din urmă, după trei partide consecutive în deplasare, jucăm acasă. Am obţinut o victorie importantă cu Gaz Metan, dar ne aşteaptă o perioadă dificilă, cu patru meciuri în mai puţin de două săptămâni. Repriza a doua de la Mediaş trebuie să fie un model pentru noi, căci am jucat cu multă energie şi cu o atitudine sănătoasă. Nu ne va fi uşor, căci avem o rotaţie scurtă, din pricina problemelor financiare pe care le ştiţi deja. Nici nu avem zece jucători la antrenament, din cauza accidentărilor, dar vom lupta în orice condiţii”, a declarat antrenorul Timișoarei, Nenad Mandic.

Tehnicianul alb-violeților a vorbit despre adversarul de mâine, o formație nou-promovată în Liga Națională, dar cu șanse mari de a prinde play-off-ul în acest sezon.

“Dinamo este o echipă atipică. De obicei are în cinciul de start trei jucători de forță și în acea zonă trebuie să fim atenți, să le oprim jocul bun sub panou și să ne impunem ritmul. Cred că vom avea success dacă ne păstrăm energia și atitudinea pozitivă”, a mai spus Mandic.

Să mai spunem că în această săptămână, tinerii Horațiu Covlescu și Raul Covaciu s-au confruntat cu probleme medicale. Partida BC SCM Timișoara – Dinamo București se va disputa mâine, de la ora 18, la sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply