BC SCM Timișoara continuă întăririle cu un fundaș de națională

calota

Octavian Popa Calotă e al patrulea transfer realizat de BC SCM Timișoara în această vară (Foto: oradesibiu.ro)

BC SCM Timișoara a oficializat astăzi un nou transfer, prin intermediul site-ului oficial. Octavian Popa Calotă, component al echipei naționale a României, a semnat o înțelegere pe două sezoane cu gruparea alb-violetă devenind astfel al patrulea baschetbalist transferat în această vară de timișoreni.

Octavian Popa Calotă provine de la CSU Sibiu, are 31 de ani, măsoară 1.85 m și evoluează pe postul de conducător de joc. În sezonul trecut, cel poreclit „Kevin” a avut medii de 12.7 puncte, 4.3 recuperări și 4.0 pase decisive în 30 de partide disputate în Liga Națională pentru gruparea de pe Cibin.

Noul jucător al Timișoarei are în palmares Cupa României, câștigată în 2012 alături de BCMU Pitești, într-o finală în care a întâlnit chiar noua sa echipă. În acea partidă, argeșenii au revenit de la -13 și au câștigat la o diferență de 12 puncte, iar Octavian Popa Calotă s-a numărat printre cei mai buni jucători de pe teren, reușind atunci 16 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări pentru formația din Pitești.

Cariera lui Octavian Popa Calotă se leagă strâns de CSU Atlassib Sibiu, formație pentru care a evoluat din 2005 până în vara acestui an, cu excepția sezonului 2011/2012, când a îmbrăcat maioul echipei din Pitești. Tot de la Sibiu a sosit, în această vară, și Georgian Păun, de altfel o revenire în lotul Timișoarei.

Octavian Popa Calotă e și component al echipei naționale a României, el aflându-se în acest moment în cantonament cu „tricolorii” la București, stagiu la care participă și căpitanul lui BCT, Zoran Milencovici. Prima reprezentativă a României va pleca într-un stagiu de pregătire centralizată în China la începutul lunii iulie.

Odată cu aducerea lui Octavian Popa Calotă, BC SCM Timișoara ajunge la patru transferuri în această vară, după cele ale lui Ionuț Drăgușin, Nikola Otasevic și Georgian Păun. De asemenea, din lotul ce a încheiat sezonul trecut, au semnat prelungiri ale înțelegerilor pe alte două sezoane Mladen Jeremic, Zoran Milencovici și tânărul Horațiu Covlescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply