BC SCM Timișoara a fost aproape de o surpriză la Târgu Mureș

©  Emanuel Titus Iliesi

Dalibor Djapa a fost principalul marcator al Timișoarei în partida de la Târgu Mureș (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

BC SCM Timișoara a disputat aseară primul joc oficial din acest an, în deplasare, la Târgu Mureș. În ciuda tuturor problemelor din ultima vreme, care au cauzat o mare instabilitate la nivelul lotului și al băncii tehnice, alb-violeții au practicat un joc bun în fieful unei echipe cu pretenții, în fața căreia au cedat finalmente greu, cu 92-88.

După câteva minute în care gruparea din Târgu Mureș a condus detașat pe tabelă, situația a început să se echilibreze la mijlocul primului sfert, unul încheiat la egalitate, 24-24. În actul secund, Timișoara a intrat în avantaj și chiar s-a distanțat, terminând prima jumătate a meciului cu un ecart de șase lungimi, 54-48. În sfertul trei, diferența avea să devină și mai mare în favoarea alb-violeților, ajungându-se chiar la 12 puncte (62-50 în minutul 23). Mureșenii s-au redresat însă treptat și au început să micșoreze handicapul, care avea să ajungă la doar patru lungimi la finele sfertului 3, 74-70 pentru BC SCM. În ultimele zece minute, experiența și coeziunea mai bună a grupului și-a spus cuvântul în favoarea gazdelor, care au întors soarta jocului și au câștigat cu 92-88.

Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Dalibor Djapa, revenit la echipă săptămâna trecută, după ce inițial anunțase că părăsește formația. L-a urmat unul dintre nou-veniți, Mladen Jeremic, autor a 20 de puncte. Au mai marcat Veselinov 12, Zivanovic 9, Dundjerski 8, G. Toth 6, Milencovici 5, Warren 4. De partea cealaltă, fundașul Goran Martinic a fost principalul artizan al victoriei Mureșului, oprindu-se la 33 de puncte, după ce a reușit nu mai puțin de 9 coșuri de la distanță. De altfel, partida în sine a fost un veritabil festival al „trițelor”, ambele formații reușind să înscrie de câte 14 ori din spatele liniei de 6.75m.

Pentru elevii lui Nenad Mandic urmează alte două deplasări în Liga Națională. Marți, 26 ianuarie, BC SCM Timișoara joacă la Cluj, cu U-BT, pentru ca sâmbătă, 30 ianuarie, să dispute un joc important în lupta pentru evitarea retrogradării, la Gaz Metan Mediaș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply