Baia Mare rămâne tărâm interzis pentru RCM Timișoara

1RCM Timișoara nu a reușit să cucerească reduta băimăreană nici sâmbătă, gruparea din Maramureș prelungindu-și impresionanta serie de invincibilitate de pe teren propriu. Galben-albaștrii au cedat cu 17-21 în fieful rivalei, la capătul unui duel tensionat.

CSM Știința Baia Mare a intrat mai bine în meci și, în minutul 5, căpitanul Csaba Gal a culcat balonul în terenul de țintă al timișorenilor, însă eseul său a rămas netransformat. Oaspeții au replicat zece minute mai târziu, atunci când centrul Fonovai Tangimana a semnat prima încercare pentru galben-albaștri, iar transformarea lui Calafeteanu i-a adus în avantaj. Demi-ul timișorean a mărit avantajul formației sale, trimițând printre buturi o lovitură de pedeapsă. Scorul primei reprize avea să fie însă 10-8 în favoarea campioanei, penalitatea transformată de Luke Samoa reducând din diferență.

Băimărenii au ieșit mai deciși de la cabine, iar Sean Morell, revenit în teren după o eliminare temporară, a semnat al doilea eseu pentru gazde, transformat de Samoa. De altfe, maramureșenii aveau să se desprindă decisiv, grație preciziei fundașului neo-zeelandez, care a mai transformat două lovituri de pedeapsă, urcând scorul la 21-10. Timișorenii au redus din handicap pe final, grație eseului lui Viliami Moala, transformat de Calafeteanu, prin care campioana și-a asigurat punctul bonus defensiv.

CSM Știința Baia Mare are astfel toate șansele să treacă și de anul 2014, fără să cunoască înfrângerea pe propriul teren. Ultima echipă care a izbutit să se impună pe tărâm maramureșean a fost Steaua, în martie 2008.

RCM Timișoara a evoluat la Baia Mare în formula Fercu, Shennan, Tangimana, Kinikinilau, Moala, Umaga, Calafeteanu, Militaru, Căpățână, Țăruș, Lazăr, Popîrlan, Burcea, Rus, Carpo. Au mai intrat Rose, Morrison, Drenceanu, Lemnaru, Gorcioaia, Halalilo și Taupaki.

RCM Timișoara va încheia play-off-ul sâmbăta viitoare, atunci când va întâlni, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, pe CSM București.

About Gabriel Toth

Leave a Reply