Badnjarevic, mulțumit de transferuri


BC Timișoara a trecut deja de prima săptămână de pregătire, iar antrenorul Predrag Badnjarevic  se declară mulțumit de lotul de care dispune. Tehnicianul sârb speră ca achizițiile din această vară să îmbunătățească jocul echipei, care să fie unul mai rapid și mai agresiv decât până acum.

Baschetbaliștii de la BC Timișoara s-au reunit la începutul săptămânii trecute, iar misiunea lui Predrag Badnjarevic e aceea de a-i integra pe nou-veniți. Marko Djerasimovic, Andrei Căpușan, Delvon Johnson și Adam Solazzo i-au lăsat o impresie plăcută tehnicianului, care speră ca aceștia să aducă un plus în jocul echipei. „Ca de fiecare dată, prima săptămână de pregătire e grea atât pentru jucători, cât și pentru mine. Jucători noi, multe alergări, multe explicații. Jucătorii noi mi-au lăsat o impresie bună, sunt în mare măsură de profilul pe care mi l-am dorit. Au calități atletice foarte bune și sper să ne aducă un plus. Vom avea și o bancă mai lungă la anul, deci sper să jucăm mai bine, să fim mai agresivi, mai rapizi”, a declarat Badnjarevic.

Tehnicianul sârb consideră că echipa sa nu va mai avea probleme cu oboseala și în sezonul viitor, chiar dacă „leii” vor lupta din nou pe trei fronturi: Liga Națională, Cupa României și FIBA Eurochallange. „În acest an nu jucăm prima rundă a Cupei, apoi în Eurochallange avem doar șase meciuri și deplasări mai scurte decât în Liga Balcanică. Sper că nu va fi la fel de obositor ca și anul trecut. Sper totuși ca jocurile de anul trecut din Liga Balcanică să ne ajute. Mai sper, de asemenea, să avem și arbitraje mai bune decât în acea competiție. Oricum, cel mai important e ca noi să jucăm bine”, a mai spus Badnjarevic.

S-a stabilit programul amicalelor

BC Timișoara va pleca duminică la Belgrad, acolo unde în decurs de 12 zile vor disputa cinci jocuri de verificare. Seria amicalelor va fi deschisă marți, în compania celor de la Vizura Smederevo, formație ce s-a clasat pe locul 12 în ultima ediție a primei ligi din Serbia. Elevii lui Badnjarevic vor înfrunta apoi alte trei prim-divizionare din Serbia – Tamis Pancevo (locul 10), Metalac Valjevo (locul 15) și Mega Vizura Belgrad (locul 6) și, finalmente, campioana Macedoniei, MZT Skopje. Datele acestor ultime patru meciuri urmează a fi stabilite în perioada următoare.

La începutul lunii septembrie, echipa va mai pleca pentru un stagiu de o săptămână în Croația, acolo unde vor întâlni, în datele de 13, 14 și 15 septembrie, campioana Bosniei, HKK Siroki Brjeg, Enisey Krasnoyarsk (locul 10 din Rusia) și Ural Ekaterinburg, formație din FIBA EuroChallange.

About Gabriel Toth

Leave a Reply