Atletismul timișorean, reprezentat la Campionatul European pe echipe de la Tallinn

pastor victorie

Trei atleți timișoreni fac parte din lotul deplasat de România la Tallinn, acolo unde în acest sfârșit de săptămână se vor desfășura Campionatele Europene pe echipe. Cosmin Dumitrache e singurul reprezentant al capitalei Banatului ce va concura într-o probă individuală, cea de 110 metri garduri, în vreme ce Ioana Gheorghe și Adelina Pastor vor lua startul în ștafetele de 4×100 și 4×400 de metri.

Sâmbătă, în prima zi a competiției din capitala Estoniei, Ioana Gheorghe va lua startul în cadrul ștafetei de 4x100m, unde mai face echipă cu Florentina Marincu, Angela Moroșanu, Ana-Maria Nesteriuc, Andreea Ogrăzeanu și Andreea Zaizan. A doua zi, vor intra în scenă și ceilalți doi atleți timișoreni prezenți la Tallin. E vorba despre hurdlerul Cosmin Dumitrache, cel ce domină pe plan intern întrecerea de 110m garduri și încearcă să se afirme și pe plan european, și de Adelina Pastor, care va lua startul în cadrul ștafetei feminine de 4x400m, alături de Mirela Lavric, Angela Moroșanu, Bianca Răzor și Andreea Zaizan.

Obiectivul delegației României e promovarea  în Super Liga Campionatului European de atletism, acolo unde vor ajunge primele trei clasate la concursul din Estonia. Alături de reprezentativa tricoloră, la Tallinn vor mai concura echipele Greciei, Belarusului, Norvegiei, Portugaliei, Finlandei, Irlandei, Belgiei, Ungariei, Sloveniei, Lituaniei și, bineînțeles, Estoniei. Ocuparea primei poziții într-o probă va aduce 12 puncte echipei, punctajul continuând descrescător până la locul 12, pentru care se va acorda un punct.

About Gabriel Toth

Leave a Reply