ASU Politehnica, vizitată de unica formație pe care nu a învins-o în campionatul trecut

frontASU Politehnica primește, vineri după-amiază, vizita celor de la Pobeda Dudeștii Vechi. Se anunță un meci echilibrat și încrâncenat, așa cum au fost și cele două întâlniri directe din campionatul trecut, ambele încheiate cu același scor, 1-1. De altfel, trupa pregătită de Petre Mirciov e singura formație pe care alb-violeții nu au reușit să o învingă nici în tur și nici în retur, smulgându-le patru puncte ce s-au dovedit a fi vitale în lupta pentru promovare cu CS Ghiroda.

În turul campionatului trecut, ASU Politehnica și Pobeda se întâlneau tot pe arena „Știința”. La fel ca și acum, alb-violeții erau lideri detașați, având la vremea respectivă maximum de puncte. Acest meci, disputat la 13 septembrie 2013, avea să constituie primul pas greșit al trupei lui Codrea. Bulgarii au deschis scorul în minutul 53, atunci când Budur a plecat pe contraatac și l-a lansat perfect pe Novac, acesta din urmă neiertându-l pe Burtic din situație unu la unu. Egalarea a venit abia în minutul 79, grație unui penalti scos de Vucea și transformat de Marchiș.

Cele două formații s-au revăzut în primăvară, la Dudeștii Vechi, iar rezultatul final avea să fie același. Timișorenii au atacat în permanență, au irosit ocazie după ocazie, reușind să puncteze o singură dată, în minutul 48, prin Sergiu Iorgovan. Pobeda, care întreg meciul nu s-a remarcat decât prin intrări dure, încurajate de pe margine de antrenorul Petre Mirciov și chiar de primarul Gheorghe Nacov, a obținut un penalti în prelungirile partidei, transformat de Rafael Mirciov.

Ultima întâlnire oficială dintre cele două formații avea să se consume însă în vara acestui an, în semifinalele fazei județene din Cupa României. La 17 iunie, ASU Politehnica a trecut peste „complexul Pobeda”, reușind să se impună cu 3-1, grație reușitelor lui Gălan, Vucea și Popoviciu. La pauză, conduceau însă bulgarii, cu 1-0, în urma reușitei lui Novac, din minutul 31.

Iată cum au arătat cele două distribuții la acest ultim duel direct:

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Brînzan, Maranescu – Ghinescu, Codrea, Popoviciu, Vucea – Ionaş, Iorgovan. Au mai intrat Ilie, Tulcan, Rebenciuc și Obrejan.

Pobeda Dudeștii Vechi (antrenor Petre Mirciov): Stoianov – R. Mirciov, Blaga, Piloiu, Fibişan, Boboiciov, Bratan, Novac, Kalapiş, Roşu, Vasilcin. Au mai intrat Roncov și Niță.

În ceea ce privește meciul de sâmbătă, alb-violeții vor avea două absențe importante. De această dată, nu e vorba despre accidentări, ci despre un eveniment cât se poate de fericit. Portarul Paul Burtic se însoară, urmând a fi însoțit la nuntă de cel ce îi va fi naș, Flavius Tulcan. Casă de Piatră și din partea noastră!

Partida ASU Politehnica – Pobeda Dudeștii Vechi se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 16, pe stadionul „Știința”. Meciul va fi oficiat de o brigadă formată din Răzvan Drăgoi – Bogdan Gheorghioiu și Alin Botaș, observatorii delegați de AJF fiind Zaharie Ciev – pentru arbitri și Claudiu Păsculescu – pentru joc.

About Gabriel Toth

Leave a Reply