ASU Politehnica umple pauza din campionat cu un amical la Bacova, în memoria unui suporter

11933407_1522115214745129_7304583661690507518_n

AS Bacova cinstește memoria unui suporter polist: „Dumnezeu să te odihnească în pace, Tică!”

ASU Politehnica profită de etapa de pauză din Liga a III-a pentru un joc de suflet. Alb-violeții vor disputa un amical sâmbătă după-amiază, pe terenul formației de Liga a V-a AS Bacova, în memoria unui suporter alb-violet. E vorba despre Dumitru Constantin Joldănescu, băiatul de 29 de ani ucis în Complexul Studențesc, în urmă cu mai bine de o lună, al cărui caz a făcut vâlvă în presă.

„Tică”, așa cum îl alintau prietenii, era un suporter înfocat al Politehnicii și avea mulți prieteni în rândul echipei din Bacova. De altfel, chiar fotbaliștii grupării din „Județ” au insistat pentru organizarea acestei întâlniri.

„E un meci organizat pentru el, în memoria lui. Va fi frumos, pentru că va veni și galeria. Pe el îl știam bine, venea pe la meciurile noastre. Îi plăcea mult fotbalul, era polist 100%, avea stema lui Poli pe spate. I-am propus unchiului său să încercăm să facem un meci pentru el, cu cei de la Poli. Eu îl cunosc bine pe domnul profesor Brîndescu, deoarece am jucat și eu la Poli, la juniori, pe vremea lui Iancu. Îi știu și pe băieți, pe «Mexicanu», Taub, îi cunosc bine pe câțiva dintre ei. Va fi frumos, le-am și zis băieților că nu ne lovim, când e fault ne oprim”, ne-a spus Emanuel Rigo, jucător la formația din Bacova.

Gruparea din Bacova se află pe poziția secundă în Seria a III-a a Campionatului Județean, iar Rigo consideră testul cu ASU Politehnica extrem de util pentru echipa sa, mai ales că săptămâna viitoare e programat derby-ul cu CSM II Lugoj, actualul lider.

„Noi ne batem la promovare, sperăm să și reușim să ne îndeplinim acest obiectiv. Pentru noi va fi și un test extrem de util, pentru că vom juca totuși cu o echipă de Liga a III-a. Mai ales că săptămâna viitoare vom juca cu Lugojul, unde va fi un meci care pe care. Duminică vom avea meci cu Remetea Mare, astfel că noi, cei de la prima echipă, vom juca primele 50-60 de minute”, ne-a mai spus Rigo.

Tehnicianul alb-violeților, Sorin Brîndescu, e de părere că amicalul de sâmbătă poate fi util, chiar dacă adversarul evoluează cu două eșaloane mai jos.

„Acesta e scopul jocului, un meci de caritate, mergem să cinstim memoria suporterului decedat. Poate vine și bine acest meci amical, chiar dacă e unul mai ușor. Vom rula tot lotul, iar jucătorii care au evoluat mai mult sau au anumite probleme vor primi weekend-ul liber”, ne-a spus Brîndescu.

ASU Politehnica și AS Bacova au fost adversare în Seria a III-a a Campionatului Județean, în sezonul 2012/2013. Alb-violeții au câștigat atunci clar ambele întâlniri: 8-0 în tur, pe „Știința”, și 3-0 în deplasare, la Bacova.

Partida AS Bacova – ASU Politehnica se va disputa sâmbătă, de la ora 17.

About Gabriel Toth

Leave a Reply