ASU Politehnica se întoarce în Ungaria cu o noutate în lot

©  Emanuel Titus Iliesi

Radu Motreanu (stânga), pe vremea când evolua pentru Mama Mia, în duel cu noul său coleg, Marco Giuricici (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica va disputa mâine un nou amical în Ungaria. Alb-violeții își vor măsura forțele, în localitatea Gyula, cu divizionara secundă Szeged 2011, ocupantă a locului 10 în ultima ediție din NB II. Față de lotul care a efectuat cantonamentul de la Bekescsaba, antrenorul Sorin Brîndescu are la dispoziție un jucător nou. E vorba despre Radu Motreanu, un fundaș dreapta de perspectivă, sosit sub formă de împrumut de la concitadina ACS Poli.

Născut la 22 iunie 1998, Radu Motreanu e una dintre promisiunile noii generații de fotbaliști timișoreni pentru postul de fundaș dreapta. Tânărul jucător aparține de ACS Poli și sosește sub formă de împrumut la ASU Politehnica. În stagiunea precedentă, Motreanu a evoluat la Mama Mia Becicherecu Mic, tot sub formă de împrumut, urmând a se revedea la gruparea alb-violetă cu foștii săi colegi Miodrag Todorov, Laurențiu Telescu, Denis Băban și Patrick Niță. De asemenea, noul jucător de bandă dreaptă al nou-promovate în Liga a II-a a fost un obișnuit al acțiunilor reprezentativei U18 a României în ultimul an. Să mai spunem că Motreanu a fost foarte aproape de a sosi la ASU Politehnica și în iarna trecută, însă atunci discuțiile nu s-au concretizat.

Pentru ASU Politehnica urmează mâine al cincilea amical din această perioadă de pregătire. Adversarul timișorenilor va fi din nou o formație din eșalonul al doilea maghiar. E vorba despre Szeged 2011, formație ce își dispută meciurile de pe teren propriu în localitatea Gyula, pe terenurile Academiei Grosics. Tot acolo va avea loc și amicalul de mâine, cu începere de la ora 19, ora României.

Trei români în lotul lui Szeged 2011

Gruparea din Szeged a încheiat precedenta ediție a ligii secunde din Ungaria pe poziția a 10-a, departe de grijile retrogradării. Să spunem că în lotul echipei pregătite de Laszlo Klausz se regăsesc și trei jucători români: Andrei Coroian, un mijlocaș în vârstă de 25 de ani originar din Câmpia Turzii, care în țara noastă a activat la Liberty Salonta și FC Bihor, Adam Achim, un fundaș de 26 de ani trecut pe la Luceafărul Oradea și FC Bihor, și Istvan Berde, un jucător născut în urmă cu 27 de ani la Sfântu Gheorghe și care evoluează de multă vreme în fotbalul maghiar.

Achim și Coroian au fost titulari pentru Szeged 2011 sâmbătă, când maghiarii au remizat la Timișoara, 2-2, cu ACS Poli. Pentru trupa lui Laszlo Klausz au punctat Kuznyecov și Geiger.

De-a lungul anilor, la Szeged au evoluat o serie de jucători români, câțiva dintre ei extrem de cunoscuți. Începem cu cel mai apropiat de istoria fotbalistică a Timișoarei, fostul internațional Alexandru Schwartz, component al Ripensiei din 1930 până în 1939. Acesta a sosit la puternica formație de pe Bega de la Szegedi EAC – club ce nu mai există la ora actuală – pentru care a evoluat între anii 1928 și 1930. La începutul anilor 40, în echipa Szegedi AK, îl regăsim pe Laszlo Bonyhadi, cel ce a activat mai târziu la ITA Arad (1946-1949), fiind unul dintre oamenii de bază ai echipei arădene care a dominat fotbalul românesc îmediat după război. Mai spre zilele noastre, Sorin Cigan (ex-FC Bihor, UTA, Victoria București ș.a.m.d.) a evoluat la Szegedi EAC, în eșalonul de elită al Ungariei, în ediția 1990/1991.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply