ASU Politehnica se impune la scor de tenis la Sânnicolau Mare! Mingea e în „terenul” AJF-ului

1

ASU Politehnica s-a impus, mult mai ușor decât era de așteptat, în deplasarea de la Sânnicolau Mare. A fost 6-0 pentru alb-violeți, cu toate golurile căzute în repriza secundă, un rezultat concludent dar insuficient pentru acapararea primei poziții, Ghiroda câștigând în prelungiri la Racovița. Verdictul final va fi dat săptămâna viitoare, AJF urmând a decide deznodământul „cazului Chișoda” și, implicit, campioana Timișului.

Prima repriză a meciului de la Sânnicolau Mare s-a disputat pe muchie de cuțit, ambele combatante irosind câteva șanse bune de a deschide scorul. Unirea s-a ținut tare, arătând că nu degeaba a acumulat maximum de puncte în 2014, în jocurile disputate pe propriul teren. Timișorenii s-au descătușat însă după pauză, Iorgovan deschizând scorul în minutul 53, pentru ca, peste alte cinci minute, căpitanul Popoviciu să marcheze spectaculos, cu un șut de la distanță. Gazdele au rămas în inferioritate numerică în minutul 60, prin eliminarea lui Toma Stoianov, iar scorul avea să ia proporții. Ionaș a făcut 3-0 în minutul 73, apoi nou-intratul Tulcan a transformat un penalti obținut tot de el, Iorgovan a urcat scorul la 5-0 în minutul 90+1, împingând din apropiere mingea în plasă, pentru ca, în cel de-al treilea minut de prelungire, Ilie să închidă elegant „setul”, cu o execuție rafinată, de la marginea careului.

Cea mai bună repriză făcută de alb-violeți în 2014 n-a fost însă suficientă pentru a încheia campionatul pe prima poziție. Ghiroda s-a impus cu 3-2 în deplasarea de la Racovița, golul izbăvitor fiind marcat de Baranyi, în minutul 90+4. Să mai spunem că gazdele au condus cu 2-0 la începutul reprizei secunde, Jurj și apoi antrenorul-jucător Șchiopu, din penalti, oferindu-le speranțe foștilor adversari din Campionatul Județean.

S-a încheiat, așadar, cursa în doi dintre CS Ghiroda și ASU Politehnica, însă verdictul final urmează a fi dat de AJF care, conform regulamentului în vigoare, ar urma să constate excluderea Chișodei din campionat și, prin urmare, omologarea tuturor rezultatelor înregistrate de formația de lângă Timișoara în acest retur cu 0-3 la masa verde. De urmărit!

Unirea Sânnicolau Mare (antrenor Nae Căprărescu):  Sitaru – Florescu, Miron, Şimon, Artenie, Nagy, T. Stoianov, C. Crişan, M. Sârbu, Bataniaţ, Telecican. Au mai intrat Mihoc, Negru și Galu.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Rogojină – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Vucea, Popoviciu, Codrea, Ghinescu – Iorgovan, Ionaș. Au mai intrat Ilie, Tulcan, Brânzan și Rebenciuc.

Reacții la cald

„Azi am întâlnit, zic eu, cea mai bună echipă din campionat. Ne-am propus și noi să practicăm un joc pe măsura lor, dar se pare că am putut doar o repriză. La ora asta, se pare că atât putem. Am început jocul destul de sus, agresiv, dar nu am putut menține acest ritm pe tot parcursul meciului, iar după eliminarea lui Tomiță (n.r. – Stoianov), n-a mai mers nimic. Scorul cred că e prea mare însă, nu cred că aceasta e diferența reală dintre cele două echipe. E o înfrângere, sper să învățăm din ea. Poate ceea ce s-a întâmplat astăzi, ne va prinde bine pentru viitor”. (Nae Căprărescu, antrenor Unirea Sânnicolau Mare)

„Nu ne-a interesat foarte mult ceea ce se întâmpla la Ghiroda, chiar dacă e clar că o remiză sau o victorie a gazdelor ne avantaja. Noi am fost preocupați de ceea ce facem noi. Eu zic că azi am făcut un meci extraordinar.  A fost o primă repriză grea, în care adversarul ne-a pus destul de multe probleme, dar în repriza a doua băieții s-au descătușat. La pauză i-am întrebat pe băieți dacă cred în ei și am primit un urlet drept răspuns. Nu mă așteptam să marcăm de șase ori în repriza a doua, mă mulțumeam și cu unul-două goluri. Cei de la AJF trebuie să aplice regulamentul. Eu l-am studiat, mi se pare foarte clar, nu înțeleg de unde apar atâtea interpretări. Să lăsăm acum clubul să își facă treaba, vedem ce va fi, dar eu cred că 100% avem dreptate. Îi felicit pe băieți, suntem campionii morali, i-am bătut pe cei de la Ghiroda în meci direct și am demonstrat că suntem mai buni”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Comments

  • Alex Nechifor says

   De ce sa merite? Daca au incheiat campionatul cu un nr de puncte mai mic decat ghiroda, inseamna k nu merita! simplu ca buna ziua.

 1. eugenpan says

  anul trecut ca sa promovati in liga a 4-a a trebuit sa se retraga 4 echipe -si s-a retras!anul asta tot de o smecherie trebuia sa va agatatati ..si iaca ca s-a intamplat.ceva pute urat prin jurul clonei POLI

  • ssPOLI says

   a trebuit ? sigur te-ai informat bine ? cele 4 echipe nu au vrut sa promoveze sau nu au avut bani de promovare,nu e chiar asa simplu cum pare iar in al doilea rand nu e nici o clona aceasta echipa e doar o echipa veche care a activat doar prin ligile inferioare din judet,asa ca mai citeste ba baiatule inainte sa vb de ampulea

Leave a Reply