ASU Politehnica primește vizita Racoviței

DSC_9664 (Medium)ASU Politehnica revine sâmbătă pe „Știința”, pentru un duel cu o mai veche cunoștință, Progresul Racovița. Cele două grupări s-au duelat în urmă cu două sezoane pentru promovare în Campionatul Municipal, însă din acel moment, au luat drumuri diferite. Racovița s-a mulțumit cu un loc călduț, la mijlocul ierarhiei din Liga a IV-a, în timp ce alb-violeții încearcă promovarea din Liga a III-a, după tentativa de puțin eșuată din stagiunea trecută.

Conform calculelor hârtiei, cele două echipe nu mai pornesc pe picior de egaliatate, așa cum o făceau în 2012/2013, sezon în care s-au luptat pentru supremație în seria a III-a din „Județ”.  Din primăvara lui 2013 încoace, alb-violeții s-au impus în toate duelurile directe, indiferent de teren ori competiție. Racovița rămâne însă formația care a administrat ultima înfrângere din campionat lui ASU Politehnica, chiar pe „Știința”, la 16 septembrie 2012, adică în urmă cu exact 950 de zile. A fost 5-3 atunci pentru formația pregătită la vremea respectivă de Arpad Laczko.

În actualul sezon, Progresul Racovița e o formație departe de zonele cu miză. Se află pe locul 11, mult prea departe de presiunea luptei pentru promovare și suficient de departe de „nisipurile mișcătoare” în care riști să te scufunzi spre Liga a V-a. E una dintre acele formații care pot pune probleme oricărei echipe, chiar și uneia de pe podium, dar, la fel de bine, poate capota acolo unde nimeni nu s-ar aștepta. Un amănunt interesant, Progresul Racovița are al patrulea atac din campionat (59 de goluri marcate), la egalitate cu campioana sezonului trecut, CS Ghiroda.

„Va fi un meci de campionat, ca oricare altul. Nu trebuie nici să exagerăm, nu e un derby, dar e un adversar incomod, pe care noi îl vom respecta. Au atacanți buni, jucători la care noi trebuie să fim atenți. În plus, în apărare îl au pe Paulevici, care e jucătorul nostru, e un fundaș puternic, pe care îl cunoaștem foarte bine. Au avut rezultate oscilante până acum, e un adversar pe care trebuie să îl învingem. Dar vom reuși acest lucru doar dacă vom munci bine, dacă vom respecta adversarul și dacă vom fi concentrați”, a prefațat disputa de sâmbătă antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu.

Partida ASU Politehnica – Progresul Racovița se va disputa sâmbătă, de la ora 17, pe stadionul „Știința”, și va fi arbitrat de o brigadă formată din Eugen Gheorghioiu – Andrei Martinovici și Alex Gherman. Observatori vor fi Ioan Manole și Nicolae Istrat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply