ASU Politehnica primește vizita echipei lui Romică Buia și „Bero” Popoviciu

bero popoviciuASU Politehnica va disputa sâmbătă cel de-al doilea joc consecutiv pe teren propriu. După succesul cu 6-2 de miercuri, cu CS Giroc, liderul va primi replica formației Progresul Gătaia, o grupare la care, în iarnă, au avut loc o serie de modificări interesante.

Progresul Gătaia nu mai are forța din sezonul trecut, atunci când a condus ierarhia etape bune în turul campionatului, iar în primăvara trecută, pe teren propriu, a pus piedica decisivă lui ASU Politehnica în drumul spre barajul de promovare. Chiar și așa, Gătaia e în acest moment o echipă interesantă, cu mai mulți foști poliști, mai vechi sau mai noi.

De două etape, cunoscutul Romică Buia e antrenor-jucător al echipei. Deși joacă pentru Gătaia încă de la începutul sezonului de primăvară, l-a înlocuit pe Tavi Roșca, cel ce a preluat echipa în iarnă, dar a părăsit-o de curând. Alături de el, a mai ajuns la Progresul și Dan Noje, una dintre marile speranțe ale fotbalului timișorean în a doua jumătate a anilor 90, dar care s-a pierdut pe traseu.

În plus, în actualul lot regăsim doi fotbaliști cu care fanii s-au obișnuit în ultimii ani la ASU Politehnica. E vorba, în primul rând, de cel ce a purtat banderola de căpitan a clubului alb-violet, în primele două sezoane de implicare activă a tifoseriei, Tiberiu Popoviciu. Mijlocașul în vârstă de 30 de ani s-a întors la Gătaia, formație alături de care izbutea promovarea în Liga a III-a în 2008. Tot la Progresul joacă și Vlad Vișan, fostul atacant al lui ASU Politehnica, din a doua jumătate a stagiunii 2012/2013 și prima parte a campionatului trecut. De altfel, Vișan și-a regăsit pofta de gol odată cu venirea la Gătaia, el marcând deja 8 goluri în acest retur.

Deși dispune de o serie de nume familiare suporterului polist, Progresul Gătaia nu pare a avea în acest moment forța necesară pentru a pune piedică liderului. Antrenorul lui ASU Politehnica, Sorin Brîndescu, speră ca echipa sa să nu mai repete începutul șovăielnic din meciul de miercuri, cu Girocul, pentru că atunci ar putea apărea într-adevăr problemele.

„Gătaia e o echipă slăbită fațșă de anul trecut. Dar au jucători cu experiență, precum Romică Buia, care ne-ar putea crea probleme. Ați văzut, și la Giroc, Dan Mita a intrat în teren și a jucat foarte bine, se vede că a fost fotbalist și știe jocul. Noi suntem mai naivi în anumite momente ale jocului, dar sper să nu se întâmple și sâmbătă acest lucru, trebuie să ne corectăm aceste deficiențe”, a declarat Sorin Brîndescu.

Partida ASU Politehnica – Progresul Gătaia va avea loc sâmbătă, de la ora 18, pe „Știința” și va fi arbitrată de o brigadă avându-l pe Daniel Neagoe la centru, asistat de Ciprian Pandia și Ion Șerban. Observator de arbitri a fost delegat Zaharie Ciev, iar observator de joc va fi Gabriel Stoicovici.

About Gabriel Toth

Leave a Reply