ASU Politehnica pierde şi recâştigă fotoliul de lider în câteva minute

1231567_525606554190478_1527414214_n

ASU Politehnica a învins astăzi dramatic în Freidorf, în faţa unui Auto extrem de dificil de “răsturnat”. Alb-violeţii s-au văzut egalaţi cu zece minute înainte de final, ceea ce însemna că Ghiroda devenea noul lider al Ligii a IV-a. Iorgovan a adus însă victoria, nesperată la un moment dat, la ultima fază a jocului, readucându-şi echipa în fruntea ierarhiei.

ASU Politehnica a avut mult de pătimit în Freidorf în… Săptămâna Patimilor. După trei remize consecutive, care au strâns lupta pentru supremaţie cu CS Ghiroda, alb-violeţii s-au urnit greu şi în disputa de pe terenul concitadinei Auto. La pauză a fost 0-0, după o primă repriză ternă, cu puţine ocazii de gol, oaspeţii având mari dificultăţi în jocul de construcţie. După pauză, jocul s-a mai animat, mai ales după ce “studenţii” au deschis scorul, prin Popoviciu, care a transformat o lovitură de pedeapsă scoasă de Gălan.

Alb-violeţii au continuat, la fel ca şi în ultimele meciuri, să irosească cu nonşalanţă faze bune de gol şi, ca un deja vu, s-au văzut egalaţi, cu 10 minute înainte de final. Centralul Horea Mureşan a indicat punctul cu var, la un presupus henţ al lui Obrejan, iar nou-intratul Al Helou a restabilit echilibrul pe tabelă, de la punctul cu var. Oaspeţii s-au aruncat imediat în atac, însă presiunea timpului îşi punea din ce în ce mai tare amprenta pe luciditatea celor ce trebuiau să pornească faza de construcţie.

Într-un moment în care nu se mai aştepta nimeni, ASU Politehnica a marcat golul victoriei în cel de-al patrulea minut de prelungire. Portarul gazdelor, Ignea – providenţial în restul partidei – a scăpat o minge “plouată”, iar Iorgovan, pe fază, a împins mingea în plasă. Imediat după marcarea golului, centralul a fluierat finalul, declanşând fiesta în tabăra alb-violetă, care a ţâşnit spre galeria postată la tribuna a doua a terenului din Freidorf.

S-a încheiat 2-1 pentru ASU Politehnica, “studenţii” păstrându-şi astel avansul firav, de un punct, din faţa Ghirodei.

Auto Timişoara (antrenor Mihai Hromei): Ignea – Agoston, Gruber, S. Butaru, Tănăsie, Kosak, Martinov, Pitic, A. Butaru, Leleczi, Albeanu. Au mai intrat Rotaru, Rus, Cine şi Al Helou.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Ilie, Rebenciuc, Popoviciu, Ghinescu – Iorgovan, Tulcan. Au mai intrat Ionaş, Vucea şi Neagoie.

Reacţii la cald

“A fost un meci frumos, atât în teren, cât şi în tribune, multă luptă. Acum poate că sunt puţin supărat, dar s-a văzut valoarea celor de la Poli. Le urez baftă la baraj, pentru că nu văd cine îi mai poate încurca până la final. Noi ne vedem mai departe de sărăcia şi modestia noastră. N-am crezut că mai putem pierde meciul de astăzi. Pentru noi ar fi fost un rezultat istoric. Mă bucur că a fost atât de multă lume la teren, băieţii s-au autodepăşit şi sunt efectiv mându de ei”. (Mihai Hromei, antrenor Auto)

“Cred că victoria noastră a fost meritată, chiar dacă ea a venit într-un moment în care poate nici eu nu mai speram. Am fost puţin crispaţi, puţin supăraţi, după ultimele rezultate, dar cred că dacă s-ar fi terminat astăzi egal era un rezultat nemeritat. Mereu am creat, mereu am avut ocazii. Sper ca prin această victorie să fi trecut prin pasa proastă şi, de aici înainte, să ne vedem de treabă şi să ne facem meciuri cât mai uşoare. Urmează mai mult de o săptămână de pauză, care cred că ne prinde bine. Băieţii au nevoie de o descărcare, a fost foarte multă presiune pe ei, dar au înţeles ce au greşit. Acum le voi da patru zile libere, să îşi încarce bateriile”. (Paul Codrea, antrenor ASU Poli)

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply