ASU Politehnica, pe terenul unei grupări imprevizibile

9345_508621389222328_1176259740_n
ASU Politehnica va întâlni sâmbătă, în deplasare, formația din Peciu Nou. Viitorul adversal al alb-violeților ocupă în prezent locul 12, dar s-a remarcat, de-a lungul acestui sezon, printr-o serie de evoluții surprinzătoare. Chiar în disputa din tur, echipa pregătită de Mihai Dorobanțu și-a vândut scump pielea pe „Știința”, unde a fost învinsă cu 2-0.

AS Peciu Nou e o constantă a ultimilor ani în Liga a IV-a Timiș. Din 2007 încoace, e nelipsită la de pe tabloul acestui eșalon, în care mai activase, cu câteva întreruperi, și în anii 90. Echipa ce reprezintă una dintre cele mai vechi comune din județ (prima atestare la 1333) îmbină experiența unor fotbaliști rodați la acest nivel cu tinerețea unor jucători atrași chiar din Timișoara.

În acest sezon, trupa pregătită de Mihai Dorobanțu nu și-a depășit încă statutul de echipă „logodită” cu a doua jumătate a ierarhiei. Totuși, cei ce au urmărit meciurile acestei formații, au avut ce vedea. După 17 meciuri disputate în actuala stagiune, AS Peciu Nou a strâns 14 puncte și un golaveraj de 32-40. A obținut doar patru victorii, în principal în fața formațiilor aflate în lupta pentru evitarea retrogradării (2-1 cu Orțișoara, 5-1 la Giroc, 5-0 cu Dragșina), dar a surprins în runda de debut a returului, prin victoria cu 2-0 de pe terenul „vecinilor” din Șag. În plus, a fost protagonista unuia dintre cele mai spectaculoase partide din tur, pierzând cu un neverosimil 4-8 la Chișoda, în etapa a VI-a. Alte partide de infarct au fost eșecurile cu Gătaia și de la CFR Timișoara, ambele cu 3-4.

Gruparea din Peciu Nou propune, de asemenea, un „bomber” pentru prima parte a ierarhiei golgheterilor, prin Adrian Dobrilă, autor a 13 goluri în acest sezon, care îl situează pe poziția a patra în acest clasament. Iată și ceilalți marcatori ai echipei din acest sezon: Handrache 4, Ciumacenco 4, Tăbăcaru 2, Ciurescu, Tudor, Ilea, Popa, Alexandrescu, Andrei, Sporin și Spăriosu, câte un gol. De asemenea, echipa a mai beneficiat de un autogol, în succesul cu 5-0 din ultima etapă a turului, cu Real Dragșina, Preda marcând atunci în propria poartă.

La întâlnirea din tur, disputată la 16 august pe „Știința”, formația din Peciu Nou a demonstrat că poate fi incomodă chiar pentru echipele cu pretenții din Liga a IV-a. ASU Politehnica s-a impus atunci cu 2-0, prin golurile reușite de Tulcan, în minutul 7, și Popoviciu, în minutul 82. N-a fost deloc o misiune ușoară pentru timișoreni, mai ales că, din minutul 71, au fost nevoiți să rămână în zece oameni, Panc accidentându-se grav într-un moment în care Paul Codrea epuizase toate schimbările.

Să recapitulăm și cele două echipe ce s-au înfruntat în acel meci:

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Feher – Ilie, Neagoie, Popoviciu, Ionuţ – Tulcan, Marchiş. Au mai intrat Panc, Stoica, Vucea şi Maranescu.

AS Peciu Nou (antrenor Mihai Dorobanţu): Teslaru – Ţăranu, Bud, Matei, Ciumacenco, Mureşan, Tăbăcaru, Dobrilă, Bărbosu, Ciurescu, Frenţ. Au mai intrat Handrache, Alexandrescu şi Lazici,

Partida AS Peciu Nou – ASU Politehnica Timișoara se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 11. Arbitrii delegați la această partidă sunt Dorian Barzuca, asistat de Gabriel Olărean și Bogdan Gheorghioiu. Observatori au fost desemnați Florin Pralea și Eugen Iercu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply