ASU Politehnica își depășește „complexul” de anul trecut: 2-0 cu Pobeda

DSCF0163 (Medium)ASU Politehnica s-a impus astăzi în fața singurei formații pe care n-a reușit să o învingă în sezonul trecut, Pobeda Dudeștii Vechi. Reușita rapidă a lui Vucea și golul lui Ghinescu le-au asigurat alb-violeților trei puncte importante, prin care își mențin avansul față de principala urmăritoare, Ripensia.

Nu trecuseră decât 32 de secunde de la primul fluier al centralului Drăgoi, că plasa porții experimentatului Stoianov se scutura deja. Vucea a tras din interiorul careului, șutul său a fost deviat de unul dintre fundașii oaspeților, iar Gyuri n-a mai avut ce face. Un gol marcat atât de repede, în fața unei formații care se bazează pe o bună organizare în apărare, ar fi trebuit să descătușeze formația gazdă. Totuși, bulgarii n-au ieșit nici la acest scor la joc, culoarele spre propria poartă fiind închise ermetic.

Pobeda n-a contat în atac, însă a reușit să le taie respirația fanilor poliști, la singurul atac mai acătării, cel din minutul 58, atunci când Roșu a nimerit transversala, cu un șut din colțul careului mare. Alb-violeții n-au avut liniște până în minutul 75, atunci când Ghinescu a finalizat cu gol o acțiune personală a lui Iorgovan, care a tras după el trei fundași ai oaspeților, fiind blocat în momentul șutului.

Un joc mult mai liniștit decât era de așteptat, asta deși, pe finalul primei reprize, Pobeda și-a etalat câteva mostre din jocul „bulgăresc”, așa cum îl caracterizează antrenorul Petre Mirciov, având câteva intrări dure, la limita regulamentului.

Merită menționat episodul inedit petrecut la pauza meciului, atunci când Paul Burtic, absent de pe foaia de joc dintr-un motiv cât se poate de fericit, și-a făcut apariția la stadion. Goalkeeperul polist a descins în costumul de mire, la braț cu frumoasa lui nevastă, Simona, alături de ei aflându-se și nașul de cununie, Flavius Tulcan, învoit la rândul său de la meciul de astăzi. Paul s-a interesat mai întâi de scor și de numele marcatorului, iar apoi galeria le-a cântat tinerilor căsătoriți „Casă de piatră” și „La mulți ani”.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Rogojină – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub – Vucea, Naidin (cpt.), Filimon, Ghinescu – Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat Popoviciu, Făgețan, Rus și Codrea.

Pobeda Dudeștii Vechi (antrenor Petre Mirciov): Stoianov (cpt.) – Piloiu, Bagiu, Blaga, Fibișan, Boboiciov, Roșu, Bojan, Mirciov, Lungu, Kalapiș. Au mai intrat Bartha, Micluț și Niță.

Reacții la cald

„Noi și anul trecut am fost ghinioniști în meciurile cu Pobeda. Astăzi, cred că nu s-a pus problema învingătoarei. Eu zic că diferența finală nu reflectă realitatea din teren, pentru că am avut câteva ocazii foarte mari. E bine însă că am câștigat. Am avut ceva emoții la 1-0, când au avut o bară, dar jocul a fost bun din partea noastră, atitudinea băieților a fost exemplară. Sunt bucuros de acest rezultat. Având în vedere că ne lipsea Burtic, m-am gândit și la ce e mai rău, pentru că, Doamne ferește, de o accidentare a lui Rogojină. Dar aveam soluții, Gălan era pregătit să intre în poartă. E bine că nu s-a ajuns totuși acolo. Vreau să felicit echipa din Dudeștii Vechi, pentru că astăzi a fost un meci curat, n-a fost scandal, n-au fost nervi, s-a jucat fotbal. Uite că se poate și în pace și prietenie”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

„Înfrângerea a fost meritată. Le reproșez jucătorilor mei că nu au jucat nimic astăzi. Noi ne-am propus, în primul rând, să nu luăm multe, pentru că e o diferență față de echipa pe care am avut-o anul trecut. Ne-au plecat 3-4 jucători și am adus ce am adus… Sunt nemulțumit de atitudinea unor jucători ai mei. Victoria a fost meritată de Poli și le doresc baftă la promovare. Nu au fost incidente astăzi și îmi pare bine. Sper ca Poli să termine pe primul loc, iar noi să ne vedem de ale noastre. Ne așteaptă meciuri grele, vine derby-ul cu Sânnicolau Mare, care pentru noi e mai important decât alte meciuri. Îmi pare bine că jucătorii mei n-au primit cartonașe roșii, nu avem suspendări. Am avut prin minutul 60 o bară care, dacă intra, poate era altfel. Oricum, și la 1-1 era foarte greu. Dar așa e fotbalul, nu a intrat, Poli și-a creat mai multe ocazii și a câștigat”. (Petre Mirciov, antrenor Pobeda Dudeștii Vechi)

About Gabriel Toth

Leave a Reply