ASU Politehnica învinge Ripensia în inferioritate numerică! 6 din 6 cu principalele contracandidate

DSCF0125 (Medium)ASU Politehnica și-a adjudecat derby-ul de astăzi, cu Ripensia Timișoara, în minutele de final și într-o situație de inferioritate numerică. A fost 2-1 pentru alb-violeți, care mai fac o victimă printre contracandidatele la promovare, după ce runda trecută s-au impus pe terenul Ghirodei.

Duel echilibrat pe „CFR”, lipsit însă de esență, spectatorii neavând acces în tribune, ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplină a FRF. ASU Politehnica a fost totuși susținută de peste 200 de suporteri, postați în fața principalei porți de intrare, pe strada Nera, făcându-se auziți destul de bine de-a lungul meciului.

Partida a început în nota de dominare a alb-violeților, care au deschis scorul în minutul 21, prin Vucea, excelent lansat de Ghinescu. După încasarea golului, ripensiștii au apăsat pedala de accelerație și s-au năpustit spre poarta lui Burtic, insistența fiindu-le concretizată în minutul 38, atunci când Mediop l-a găsit cu o centrare de pe stânga pe Barburescu, ex-lugojeanul neiertând dintr-o poziție de unu la unu cu portarul gazdelor.

În partea secundă, cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare, însă Ripensia părea în pole position, după ce Vucea a văzut al doilea galben în minutul 69, deoarece a șutat în minge nervos din cauza unei decizii a centralului Drăgoi. Totuși, alb-violeții s-au apropiat cel mai mult de gol în minutul 82, atunci când Rebenciuc a tras peste, din poziție bună. Mai mult decât atât, în minutul 88, Gălan a scuturat plasa, cu o lovitură de cap, după o centrare din corner a lui Ghinescu, aducând trei puncte extrem de importante echipei sale.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub, Ghinescu, Naidin, Rebenciuc, Ilie, Vucea, Iorgovan. Au mai intrat Ionaș, Popoviciu, Obrejan și Codrea.

Ripensia Timișoara (manager Radu Suciu): Rădulescu – Petrișor, Solomon, Uzun, Cărpinișan – Ciobai, Păscăleanu, Briciu, Barburescu – Mediop, Ungur. Au mai intrat Popa și Radu.

10614090_685329071543149_48316264_nTimba, alături de alb-violeți

Grupul de suporteri alb-violeți postați în fața porții de intrare a stadionului „CFR” au primit întăriri consistente. E vorba despre baschetbaliștii de la Timba, care au venit pentru a cânta alături de galeria polistă. Inclusiv stranierii galben-albaștrilor au fost activi în a-i încuraja pe Naidin & co., eforturile lor fiind răsplătite prin victoria obținută pe final.

DSCF0176 (Medium)Debut pentru Feraru

În formația alb-violetă și-a consemnat astăzi debutul fundașul dreapta Samuel Feraru, legitimat chiar în această dimineață. Crescut la LPS Banatul, unde a făcut parte din prestigioasa generație 1994, cvintuplă campioană națională, Feraru are experiența ligilor superioare, el evoluând la 17 ani în liga secundă, la FC Maramureș Baia Mare. A trecut apoi prin curtea celor de la Parma, pentru ca să revină în județul Timiș, la Flacăra Făget, formație cu care a evoluat în Liga a III-a în ediția 2012/2013. În sezonul trecut, a jucat în eșalonul al doilea, pentru CS Berceni, formație pentru care a bifat 16 meciuri în campionat.

Reacții la cald

„Când câștigi în zece, și împotriva unei echipe foarte bune, e normal că satisfacția e foarte mare. Dar eu zic că, per ansamblu, am meritat victoria. Am avut multe șanse de a marca, de care nu am profitat din păcate. Și ei au avut ocaziile lor, dar pe final, chiar în 10 am avut câteva ocazii mari. Cred că  voința băieților, de a arăta că sunt mai buni, a făcut diferența. I-am tot încărcat, le-am spus că se poate. Ripensia e văzută mai bine, însă nu înțeleg de ce, pentru că am demonstrat că suntem o echipă cel puțin la fel de valoroasă. Dar ei au o imagine mai bună decât noi”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

„Așteptam de mult această revanșă, am avut și șansa de a juca în superioritate, dar ne-am precipitat. Am luat un gol pe final, când fundașul lor central a venit nemarcat complet și a marcat simplu. Cred că ne-a lipsit și luciditatea pe final. Am mai spus, ne-am precipitat prea mult, poate că încă nu avem experiența de a ține finalurile de meci. ASU Poli s-a văzut că joacă altceva, s-a întărit foarte mult, chiar și cei nou-veniți s-a văzut că dau un plus echipei”. (Ovidiu Olariu, antrenor Ripensia)

About Gabriel Toth

Leave a Reply