ASU Politehnica, întoarsă de la 2-0, în superioritate numerică, de Cetate Deva

DSC_0049 (Medium)ASU Politehnica a pierdut astăzi primele puncte stagionale pe propriul teren. Alb-violeții au fost învinși cu 3-2 de Cetate Deva, după ce au condus cu 2-0, au ratat un penalti la 2-1 și au avut superioritate numerică aproape 20 de minute. Formația hunedoreană a dominat clar la capitolul posesie, dar și-a dat în petec pe final, prin tragerile exagerate de timp și chiar prin trivialitățile pe care jucătorii pregătiți de Marius Sârbu le-au adresat fanilor de pe „Știința”.

Începutul meciului de astăzi le-a amintit suporterilor alb-violeți de meciul cu Performanța Ighiu. Poliștii au perforat de două ori, în ceva mai mult de un sfert de oră, o defensivă ce nu mai fusese răpusă de cinci meciuri. În minutul 9, Alexandru Bădăuță a deschis scorul, cu un șut superb, la colțul lung, de la marginea careului, la care portarul Raț nu a avut replică. Apoi, în minutul 17, același Bădăuță a scuturat plasa, din semifoarfecă, de la 6 metri, după o recentrare de pe dreapta a lui Țugui.

Asemănările cu meciul contra Ighiului s-au oprit însă aici. Deva a redus din diferență extrem de rapid, în minutul 21, atunci când Făgărășanu a deviat în poartă centrarea din corner a căpitanului Vajda. Din acel moment, elevii lui Marius Sârbu au pus stăpânire pe joc, au ținut mai mult posesia, în vreme ce alb-violeții găseau din ce în ce mai greu drumul spre poarta lui Raț. Totuși, victoria putea fi securizată în mare măsură în ultimul minut al primei reprize, atunci când mijlocașul dreapta al Devei, Șaucă, a comis un henț în propria suprafață de pedeapsă, iar centralul a indicat punctul cu var. Bădăuță nu a reușit să-și treacă însă în cont „tripla”, execuția sa fiind ghicită de Raț.

În repriza secundă, Deva și-a intensificat dominarea. Formația lui Marius Sârbu și-a valorificat din plin plusul de prospețime, după ce în weekend nu a avut meci, în vreme ce timișorenii au avut parte de o deplasare epuizantă, la Ineu. Alb-violeții nu și-au mai creat situații de a marca, în vreme ce devenii au lovit oarecum firesc, în conformitate cu cursul jocului. În minutul 75, Lintaru a marcat pentru 2-2, însă tot el a văzut, un minut mai târziu, al doilea galben, pentru o simulare. Deși n-a protestat pentru al doilea avertisment, experimentatul atacant s-a lăsat greu convins să părăsească terenul.

Practic, de aici a început și circul ieftin al vizitatorilor, care au abuzat de trageri de timp (la un moment dat, trei jucători s-au prăbușit, concomitent, acuzând crampe musculare), au purtat dialoguri cu spectatorii, prin vocea antrenorului Marius Sârbu, totul pentru a intensifica gradul de nervozitate al jucătorilor timișoreni. Elevii lui Brîndescu nu au reușit să găsească drumul spre poartă nici în superioritate, iar pe contraatac, Făgărășanu a făcut 3-2 pentru Deva, în minutul 90, după o centrare de pe dreapta a lui Șaucă, respinsă greșit de defensiva polistă.

S-a încheiat 3-2 pentru Cetate Deva, însă ASU Politehnica rămâne într-o postură totuși favorabilă în lupta pentru promovare. Alb-violeții rămân lideri, la un punct în fața Performanței Ighiu, care s-a impus în deplasarea de la Cugir, cu 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0. Pentru trupa din Cugir, șansele la promovare se micșorează considerabil.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Fișteag – Stefanovici, Gălan (cpt.), Todorov, Taub – Bilia – Sulea, Marin, Țugui, Ghinescu – Bădăuță. Au mai intrat Birău, Giuricici, Vucea și Stancu.

Cetate Deva (antrenor Marius Sârbu): Raț – Kelemen, Dosan, Doda, Doboș – Buzducea, Făgărășanu, J. Vajda (cpt.), Șaucă – Pribac, Lintaru. Au mai intrat Suciu, Grunță și Chelariu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply