ASU Politehnica întâlnește o echipă aflată pe val, dar cu mari probleme financiare

ineu-cisnadieASU Politehnica revine sâmbătă pe „Știința”, pentru un joc ce se anunță extrem de interesant, cu CS Ineu. Formația arădeană a avut parte de un început slab de campionat, păstrând etape bune „lanterna roșie”. Totuși, trupa lui Cristian Sculici a înregistrat trei victorii la rând în ultimele trei etape, iar asta în ciuda problemelor financiare existente la club.

CS Ineu a avut de așteptat până în etapa a opta pentru a obține prima victorie. A fost 2-1 cu „satelitul” Craiovei, în urmă cu mai bine de două săptămâni. A urmat apoi un nou succes, unul surprinzător, în deplasarea de la Becicherecu Mic, 1-0 cu Mama Mia. În fine, vinerea trecută, n-a mai părut deloc ieșit din tipare succesul cu 2-0 în fața nou-promovatei Măgura Cisnădie, o formație extrem de periculoasă pe teren propriu, dar fără reacție în deplasare.

Ineuanii sunt pe val și așteaptă deplasarea de sâmbătă, de pe „Știința”, pentru duelul cu liderul ASU Politehnica. „Ne dorim să continuăm seria bună, suntem conștienți însă că ne așteaptă un joc greu la Timișoara. Nu vom merge ca mielul la tăiat, vom încerca să scoatem maximum din acest meci. Ce înseamnă maximum, vom vedea la finalul partidei”, a spus antrenorul Ineului, Cristian Sculici, după victoria cu Cisnădie.

Paradoxal, forma bună a Ineului vine chiar în cea mai dificilă perioadă pentru club din punct de vedere financiar. Cu câteva săptămâni în urmă, a fost blocată finanțarea dinspre autoritățile locale. Totuși, în urma rezultatelor bune din ultima vreme, finanțatorul Rolland Szabo a făcut un efort suplimentar, achitând primele pentru punctul cu Pandurii II și victoria cu Craiova. Sculici rămâne totuși încrezător că lucrurile vor intra pe făgașul normal cât de curând.

„Sportul poate aduce imagine unui oraș, unei comunități, așa cum alte domenii nu vor reuși niciodată. Din fericire, s-au făcut câțiva pași în față. Acum avem promsiuni că în zilele următoare se vor rezolva multe dintre problemele noastre, pentru a intra în normalitate. Dacă se va rezolva odată pentru totdeauna a chestiunea finanțării, având liniște și siguranță, această echipă poate oferi și mai mult”, a declarat Sculici, citat de sportarad.ro.

Partida ASU Politehnica – CS Ineu, din runda a 11-a a Ligii a III-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 14, pe arena „Știința”.

Foto: sportarad.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply